Tavuk but sarma tarifi

Giriş Tarihi 05 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 05 Mayıs 2016, 13:47
Tavuk but sarma tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
6 adet tavuk budu
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Harç için:
1 adet soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1'er çorba kaşığı dolmalık fıstık ve
kuşüzümü, 1 adet kesmeşeker
1 su bardağı su, tuz, karabiber
3'er dal dereotu ve nane

Tavuk but sarma Yapılışı
Harç için küp doğranmış soğanı zeytinyağında hafifçe soteleyin. Pirinç, dolmalık fıstık, kuşüzümü, kesmeşeker ve tuz ekleyip 5 dakika soteleyin. Su ilave edip, pirinç suyu çekene dek pişmeye bırakın. Kıyılmış dereotu, nane ve karabiber ekleyip karıştırarak ocaktan alın. Tavuk butların kemiklerini çıkarıp, düzgün şekilde açın. Tuzlayıp, ortalarına harcı pay edin. İyice sarıp, ek yerleri fırın tepsisinin altına gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.