Malzemeler
600 gram kuşbaşı koyun eti (kemikli parça et de olabilir)
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım kg arpacık soğan
2 adet büyük boy domates
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı yenibahar,
tarçın,
tuz,
karabiber
Soğan Kebabı Yapılışı
Etleri tereyağı ile birlikte, suyunu çekene kadar tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurun. Kabukları soyulmuş soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek 10-15 dakika çevirin. Ufakça doğranmış domatesleri, tuz, karabiber, yenibahar ve tarçın karışımını ekleyin. Karıştırıp, 2 su bardağı sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın. Etler iyice pişinceye kadar hafif ateşte yaklaşık 2 saat pişirin.