Tavuklu Çömlek Kebabı Tarifi

Giriş Tarihi 02 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 02 Eylül 2015, 12:45
Tavuklu Çömlek Kebabı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 adet piliç göğsü
2 adet taze soğan
2 adet sivri biber
1 diş sarmısak
1 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı un
Tuz
Kırmızıbiber


Tavuklu Çömlek Kebabı Yapılışı

Küp doğranmış piliç, yemeklik doğranmış soğan, küçük doğranmış biber, sarmısak ve domatesi yağ ile kavurun. Salça, tuz, kırmızıbiber ve yarım su bardağı suyu ilave edin. Bir güveç kabına alın. Diğer yandan, yarım su bardağı su ve unu karıştırıp hamur yapın. Güvecin üzerine koyun. 180 derece fırında 20 dakika pişirip, servis yapın.