Karpuz İçinde Tavuk Tarifi

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 30 Temmuz 2015, 10:28
Karpuz İçinde Tavuk Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 adet büyük boy karpuz
1 adet büyük boy tavuk
2 çorba kaşığı köfte baharı
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
1 çorba kaşığı limon suyu veya soya sosu
Uzun çöp şişler


Karpuz İçinde Tavuk Yapılışı
Karpuzun üzerinden, içinden tavuğun geçebileceği genişlikte kapak kesin. Kapağın içini dikkatlice oyun. Daha sonra karpuzun içini, tavuğun sığabileceği şekilde boşaltın. Tavuğun iç kısmını tuz ve karabiber ile, dışını köfte baharıyla iyice ovun. Tavuğu, içi boşaltılmış karpuzun içine yerleştirin. Üzerine tereyağı koyun. Kestiğiniz kapağı da karpuzun üzerine yerleştirip, düşmemesi için uzun çöp şişlerle tutturun. Karpuzu, fırın tepsisine koyup, 200 derece fırında 2 saat pişirin. Daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürüp, 2.5 saat daha pişirmeyi sürdürün. Tavuğu karpuzun içinden çıkarıp servis tabağına alın. Karpuzun içindeki suyu bir tencereye boşaltıp, limon suyunu (veya soya sosu) ilave ederek ocakta yoğunlaşana kadar kaynatın. Hazırladığınız bu sosu tavuğun üzerine sürerek servis yapın.