Çoban Kavurma Tarifi

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 28 Temmuz 2015, 10:34
Çoban Kavurma Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
250 gram kuzu but
9-10 adet mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
5-6 adet arpacık soğan
2-3 diş sarmısak
2 adet yeşil biber
3 adet domates
Tuz
Karabiber
Kekik


Çoban Kavurma Yapılışı

Et, soğan ve domatesleri kuşbaşı doğrayın. Tereyağını sac tavada eritip etleri ilave edin ve suyunu bırakmaması için, yüksek ateşte karıştırarak kavurun. Etlerin pişmesine yakın, doğradığınız soğan, sarmısak ve mantarları ilave edin. Soğanlar pişince domates ve biberleri ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp karıştırın. Domatesler diriliklerini kaybedene kadar pişirin. Sac tavayı ocaktan alıp üzerine kekik serpin. Sıcak olarak servis yapın.