Fırında kuzu kol Tarifi

Giriş Tarihi 12 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 12 Mart 2015, 11:04
Fırında kuzu kol Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 kg kuzu kol (kemiksiz)
2 çorba kaşığı salça
4 diş ezilmiş sarmısak
2 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1'er tatlı kaşığı kekik ve kimyon
1'er tatlı kaşığı karabiber ve pulbiber
1 tatlı kaşığı un
2 adet patates, tuz
Kızartmak için:
Yarım çay bardağı zeytinyağı


Fırında kuzu kol Yapılışı

Eti iri parçalar halinde kesin. Salça, sarmısak, kekik, kimyon, karabiber, pulbiber, tereyağı ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Et parçalarını bu sosa bulayın. Fırın pişirme torbasının içine un koyun ve sallayarak her yanını kaplamasını sağlayın. Eti torbaya koyup, ağzını kapatın. Poşetin üzerine çatalla delikler açın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirin. Diğer taraftan kabukları soyulmuş ve elma dilimi şeklinde doğranmış patatesi zeytinyağında kızartın. Pişen etle birlikte sıcak olarak servis yapın.