Püreli Bonfile Tarifi

Giriş Tarihi 03 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 03 Mart 2015, 15:31
Püreli Bonfile Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
8 adet bonfile
Yarım adet orta boy kereviz
20 adet mantar
4 diş sarmısak
1 su bardağı kırmızı şarap
Püre için:
3 adet patates
3 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1 paket krema
Tuz,
karabiber
Marinat için:
3 dal kereviz sapı
1 çay bardağı zeytinyağı
3 diş sarmısak
Yarım çay bardağı kırmızı şarap
Tuz,
karabiber

Püreli Bonfile Yapılışı:
Bonfileleri havan tokmağı ile hafifçe dövün. Marinat için, ince doğranmış kereviz sapları, sarmısak zeytinyağı, şarap, tuz ve karabiberi karıştırın. Bonfileleri bu karışımda 12 saat bekleterek marine edin. Yapışmaz yüzeyli tavada, bonfilelerin iki yüzünükızartın. İnce doğranmış sarmısakları ilave edin. İkiye bölünmüş mantarları ve küçük elma dilimleri gibi kesilmiş kerevizleri ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Şarap ekleyip alkolü uçuncaya kadar yüksek ateşte pişirmeye devam edin. Yemeğin suyu koyulaşınca, orta boy bir tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Püre için patates ve havuçların kabuklarını soyup haşlayın. Çatalla ezin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ve kremayı ekleyin. Kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. Püreyi servis abağının ortasına yayın. Bonfileyi pürenin üzerine yerleştirin. Kereviz ve mantarları tabağın boş kalan bölümlerine yayıp, servis yapın.