Güveçte İslim Kebabı Tarifi

Giriş Tarihi 24 Aralık 2014, 00:00 Güncelleme 12 Ocak 2015, 14:41
Güveçte İslim Kebabı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
6 adet patlıcan
400 gram kuşbaşı kuzu eti
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan, 1 diş sarmısak
1 çorba kaşığı kekik
1 adet defne yaprağı
2 adet kabak
5 adet domates
Tuz ve karabiber

Güveçte İslim Kebabı Yapılışı:
PATLICANLARI alacalı soyun. Boydan boya çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Üzerlerine tuz serpip 15 dakika bekletin. Bol suyla yıkayın ve hafifçe sıkıp, kurulayın. Sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Diğer taraftan 4 çorba kaşığı zeytinyağını bir tavaya alıp, ince kıyılmış soğan, dövülmüş sarmısak, kekik ve defne yaprağını ekleyin. Soğan pembeleşene dek kavurun. Eti tavaya ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar sote edin. Üzerine küp doğranmış kabak ve domates ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Patlıcan dilimlerini 6 adet küçük güveç kabına (+) şeklinde üst üste ve kenarlardan sarkacak şekilde yerleştirin. Etli harcı içlerine pay edin. Kenarlardan sarkan patlıcanları üzerine toplayıp tamamen kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın.