Kitel Tarifi

Giriş Tarihi 25 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 25 Haziran 2014, 10:57

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 adet yumurta
5 çorba kaşığı un
Tuz

İçi için:

2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
350 gram yağsız kıyma
Tuz
karabiber

Kitel Yapılışı

1 BULGURUN üzerine 2 su bardağı sıcak su döküp, ıslatalım. Kapağını kapatıp, 5 dakika yumuşayana dek bekletelim. 2 Bu arada 2 çorba kaşığı sıvıyağda soğanı pembeleşene dek kavurup, kıymayı ekleyelim. 3-4 dakika daha kavurup, tuzunu ve karabiberini ayarlayarak ateşten alalım. Yumuşayan bulgura yumurtayı, 5 çorba kaşığı unu ve tuzu ekleyip, arasıra su serperek hamur gibi olana dek yoğuralım. 3 Bulgur hamurundan yumurta kadar parça alıp, yuvarlayalım. İç kısmını oyarak kıymalı harcı içine doldurup, ağız kısmını kapatalım. İki elimizle avucumuzun içinde yassıltarak düzgün yuvarlak bir şekil hazırlayalım. Diğer tencerede suyu kaynatıp, 1 çay kaşığı tuz ekleyelim. Köfteleri ekleyip, 5 dakika haşlayalım. Delikli kepçe ile tencereden alarak, servis yapalım.