Kağıtta Tavuklu Pırasa Tarifi

Giriş Tarihi 29 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 29 Mart 2017, 14:09
Kağıtta Tavuklu Pırasa Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

3 dal pırasa
2 adet kemiksiz tavuk budu
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 diş kıyılmış sarmısak
Bir tutam kimyon
Bir tutam köri
1 adet sivri biber
5 dilim kurutulmuş domates
Tuz,
karabiber

Kağıtta Tavuklu Pırasa Yapılışı

Tavukları kuşbaşı doğrayıp sıvıyağda 5 dakika sote edin. Üzerine kimyon, karabiber, sarmısak, köri ve tuz ekleyin. Pırasaları 2 cm'lik halkalar halinde doğrayın. Daha sonra bunları ortadan bölüp jülyen doğrayın. Tavukların üzerine ekleyip birlikte 3-4 dakika daha sote edin. Üzerine küp doğradığınız sivribiber ve kurutulmuş domatesleri ilave edin. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip 10 dakika daha pişirin. İçini yağladığınız bir yağlı kağıdın ortasına koyup, bohça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20 dakika pişirin.