Isparta Pilavı (Kabine) Tarifi

Giriş Tarihi 06 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 06 Mart 2017, 16:01
Isparta Pilavı Kabine Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
500 gr pirinç
150 gr yağsız dana eti
100 gr kuru soğan
100 gr nohut
100 gr tereyağ
30 gr tuz
1 litre et suyu (kendi suyu)

Isparta Pilavı (Kabine) Yapılışı
Pirinç ıslanır 30 dakkika bekletilir yıkanır süzülür. Kuru soğan ince doğranır. Nohutlar haşlanır. Dana eti haşlanır ve elle tiftiklenir. Tencereye doğranmış kuru soğan, haşlanmış nohut, tiftiklenmiş et tencerenin tabanına konur. Üzerine pirincin yarısı konur, aynı işlem tekrar yapılır, diğer pirincin yarısı enüste konur. Haşlanmış et suyu ve tuzu kaynar durumda üzerine konur. Odun ateşinde ağır ağır suyunu çektirilir, pilav hazır hale gelince üzerine erimiş tereyağı konur, servise sunulur.