Acem Pilavı Tarifi

Giriş Tarihi 10 Ocak 2017, 00:00 Güncelleme 10 Ocak 2017, 16:25
Acem Pilavı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 su bardağı baldo pirinç
1 tablet tavuk bulyon
1 adet tavuk göğsü
50 gram yağ
Yarım demet maydanoz
8 adet yumurta
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Yeteri kadar su
2 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
Tuz, karabiber

Acem Pilavı Yapılışı
Tavuğu haşlayıp elinizle didikleyin ve kenara alın. Yağı bir tencereye alıp kızdırın. Üzerine yıkanıp süzülmüş pirinci ve dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ve tavuk bulyon ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edin. Didiklenmiş tavuk etini katın. Pilav suyunu çekene kadar pişirin. Altını kapatıp üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin. Pilavın üzerine kağıt havlu koyup kapağı kapalı olarak, 10 dakika demlenmeye bırakın. Diğer taraftan yumurtaları çırpıp, her birinden birer adet omlet yapın. Omletler hazır olunca bir tanesini alıp, bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına pilav koyup kenarlarını toplayın ve ters çevirerek bir fırın tepsisine yerleştirin. Kalan omletleri de bu şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 10 dakika pişirin. Haşlanmış bezelye, domates ve biber dilimleri eşliğinde servis yapın.