Balkabağı Reçeli Tarifi

Giriş Tarihi 26 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 26 Aralık 2016, 09:16
Balkabağı Reçeli Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 kg ayıklanmış balkabağı
4 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil


Balkabağı Reçeli Yapılışı
Tozşeker ve suyu kaynatın. Küçük küp doğranmış balkabağını ilave edip, kısık ateşte kıvam alana dek yaklaşık 30 dakika kaynatın. Limon kabuğu, limon suyu, tarçın ve karanfil ekleyip, bir-iki dakika daha pişirin. Ocaktan alıp, tarçını çıkarın. Ilındığında servis yapın.