Ayçekirdekli Çörek Tarifi

Giriş Tarihi 07 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 07 Aralık 2016, 14:20
Ayçekirdekli Çörek Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

3 su bardağı un
1/4 çay kaşığı kabartma tozu
Bir tutam tuz
Bir tutam muskat rendesi
Yarım çay kaşığı tarçın
175 gram oda
sıcaklığında tereyağı
1 çorba kaşığı tozşeker
3 adet yumurta
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı vanilya ekstratı
Yarım su bardağı sour cream (1 su bardağı
sıcak süte 1 çorba kaşığı
limon suyunu ekleyin
ve kesilmesini sağlayın.
Soğuduktan sonra 1
çorba kaşığı krem peynir
katın ve karıştırın)
1 su bardağı + 3 çorba
kaşığı ayıklanmış
ayçekirdeği

Ayçekirdekli Çörek Yapılışı

Un, kabartma tozu, tuz, rendelenmiş muskat ve tarçını derin bir kapta karıştırın. Ayrı bir kapta tereyağı ve tozşekeri mikserle çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyin ve çırparak karışıma yedirin. Bal, limon suyu ve vanilyayı ekleyip, çırpmaya devam edin. Unlu karışımı ve hazırladığınız sour cream'i katıp, tüm malzemeyi iyice karıştırın. 1 su bardağı ay çekirdeğini ilave edip, tekrar karıştırdıktan sonra yağlanıp, unlanmış 22 cm çapındaki kelepçeli kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra üzerine kalan 3 çorba kaşığı ay çekirdeğini serpin ve dilimleyerek, servis yapın.