Fırında Keçi Peyniri Tarifi

Giriş Tarihi 23 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 23 Kasım 2016, 16:45
Fırında Keçi Peyniri Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 yemek kaşığı Luna (70 gr)
3 diş ezilmiş sarımsak
3 su bardağı rendelenmiş domates
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru fesleğen
1 çay kaşığı kekik
200 gr keçi peyniri (tercihen büş peyniri kullanılabilir)

Servis yapmak için:
Yarım adet kızartılmış baget ekmek

Fırında Keçi Peyniri Yapılışı

Hazırlanışı: Luna'yı eritip içinde ezilmiş sarımsakları 30 sn kadar kavurun. İçine rendelenmiş domates, tuz ve baharatları ekleyin ve karışım hafif koyulaşana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Daha sonra fırın kaplarına alıp üzerlerine keçi peynirlerini parçalara ayırarak serpin. Fırında keçi peyniriniı önceden ısıtılmış fırında 200 derecede ı7-10 dakika kadar fırınlayıp fırından alın. Yanında kızartılmış baget ekmekleri ile beraber servis yapın.

Taçlandıran Öneriler:
Domatesin içine fırına vermeden önce 1 adet yeşilbiberi küçük küçük doğrayarak ekleyebilirsiniz. Biberin aroması keçi peyniri ile birleştiğinde muhteşem olacak.