Havuçlu Kayısılı Etli Pilav Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 16:15
Havuçlu Kayısılı Etli Pilav Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
300 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet büyük boy havuç
6 adet kuru kayısı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar su
Bir buçuk su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz
Karabiber

Havuçlu Kayısılı Etli Pilav Yapılışı
Eti tencereye koyun ve kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Daha sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Diğer taraftan iri doğranmış havuç, kayısı ve soğanı tereyağında 5-6 dakika soteleyin. Üzerine kuşüzümü, tozşeker, tarçın, tuz ve karabiber ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirmeye bırakın. İçine yıkanmış ve süzülmüş pirinç ile 2 su bardağı sıcak su ekleyip, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Piştikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakın ve sıcak olarak servis yapın.