Bademli Karabuğday (Grekça) Pilavı Yapılışı

Giriş Tarihi 13 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 13 Haziran 2016, 16:28
Bademli Karabuğday Grekça Pilavı Yapılışı

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 su bardağı karabuğday (greçka)
Yarım demet kıyılmış taze soğan
10'ar dal kıyılmış maydanoz ve dereotu
Yarım çay bardağı mısır yağı
3 su bardağı su
50 gram tatlı badem
2 çay kaşığı tuz

Bademli Karabuğday (Grekça) Pilavı Yapılışı
Bademleri kaynayan suya atıp 5 dakika sonra çıkarın. Kabuklarını soyupyapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Sürekli karıştırarak kavurun ve kenara alın. Soğan, maydanoz ve dereotunu mısır yağında soteleyin. Karabuğday ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Su, tuz ve badem ilave edip, su kaynayana dek pişirin. Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Karabuğday (greçka): Üçgen taneli olan ve görünümünden dolayı ülkemizde "karabuğday" adıyla anılangreçka, "fagopyrum esculentum" adlı bitkiden elde ediliyor. Sert bir yapıya sahip olan ve pişirilince yumuşayan karabuğday, sağlık açısından son derece besleyici ve yararlı. 100 gram karabuğdayın besin değerleri… Kalori 343 kcal, Karbonhidrat 72 gram, Protein 13 gram, Yağ 3.4 gram, Lif 10 gram, Demir 2.2 mg , Kalsiyum 18 mg.