Hellim Peynirli ve Kırmızı Soğanlı Makarna Tarifi

Giriş Tarihi 11 Mayıs 2016, 00:00 Güncelleme 11 Mayıs 2016, 13:21
Hellim Peynirli ve Kırmızı Soğanlı Makarna Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 paket makarna
Yeteri kadar su
200 gram hellim peyniri
2 adet kırmızı soğan
3 adet kırmızı biber
6 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4-5 dal fesleğen
Tuz
Karabiber

Hellim Peynirli ve Kırmızı Soğanlı Makarna Yapılışı
Makarnayı, tuz eklediğiniz suda üzerinde yazan süre kadar haşlayın. Süzüp kenara alın. Dolmalık fıstığı yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp, kısık ateşte rengi dönene dek kavurun. Soğan ve kırmızı biberleri temizleyip, 2 cm büyüklüğünde doğrayın. 3 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alın ve soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine kırmızı biber, tuz ve karabiber ekleyip birlikte soteleyin. Daha sonra makarnaya ilave edin. Hellim peynirini küçük küpler halinde doğrayın. Kalan sıvıyağı bir tavaya alıp kızdırın. Peyniri ilave edip kızarttıktan sonra makarnaya katıp harmanlayın. Servis tabaklarına aktarın. Üzerine dolmalık fıstık serpin. Yapraklarına ayrılmış fesleğen ekleyerek servis yapın.