Osmanlı Pide Tarifi

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 22 Temmuz 2015, 11:21
Osmanlı Pide Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Hamur için:
1 kg un
20 gram yaş maya
1 çay kaşığı tozşeker
1 su bardağı su, tuz

İçi için:
Yarım kg karides
4'er adet domates ve sivri biber
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
400 gram mantar
Yarım limonun suyu
Karabiber
Pulbiber

Üzerine:
4 tatlı kaşığı bal
Bir buçuk su bardağı dövülmüş ceviz
Tarçın


Osmanlı Pide Yapılışı

Maya ve tozşekeri suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin.
Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. İçi için karides, küp doğranmış domates ve sivri biberi tereyağında kavurun. Ocağın altını kapatıp karabiber ve pulbiber ilave edin. Küp doğranmış mantarı limonlu suda 15 dakika haşlayın ve süzün. Bütün malzemeyi karıştırın ve hazırladığınız hamurların üzerine pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurların altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peynirini de üzerlerine serptikten sonra, kaşarlar eriyene kadar tekrar fırında tutun. Pişen pidelerin üzerlerine bal ve cevizi pay edin. Tarçın serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.