Pırasalı Somon

Giriş Tarihi 02 Ocak 2013, 00:00 Güncelleme 02 Ocak 2013, 13:43

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

6 adet pırasanın beyaz kısımları
3-4 adet patates
8 dilim somon
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım paket (100 ml) krema
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tane karabiber
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:


Pırasayı temizleyip verev şekilde incecik doğrayın. Patatesleri halka doğrayın. Bir fırın kabını yağlayıp, patatesleri kaydırarak hafifçe üst üste gelecek şekilde dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirip, tuz ve karabiber serpin. Pırasayı patateslerin üzerine yayın. Yeniden zeytinyağı gezdirip, tuz ve karabiber serpin. Somon dilimlerini en üste koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakın. Diğer taraftan krema, süt ve tane karabiberi karıştırın. Fırındaki somonun rengi hafifçe dönünce çıkarıp üzerine kremayı yayın. Yeniden fırına verin. Üzeri kızarana dek pişirip servis yapın.