Penneli Dil Balığı Tarifi

Giriş Tarihi 03 Ocak 2017, 00:00 Güncelleme 03 Ocak 2017, 10:54
Penneli Dil Balığı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 adet dil balığı
250 gram penne makarna
Yeteri kadar su, 1 adet kırmızı biber
2 adet çarliston biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
4 adet domates, 16 adet siyah zeytin
Yarım kahve fincanı rendelenmiş
parmesan veya kaşar peyniri
1 kahve fincanı sebze veya balık suyu
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ

Penneli Dil Balığı Yapılışı
Ayıklanmış dil balığından fileto çıkarın ve sıvıyağda kızartın. Penne makarnayı tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve süzün. Kıyılmış biberleri zeytinyağı ve tereyağı karışımında, tuz ve karabiberle soteleyin. Isıya dayanıklı fırın kabının dibine makarnayı yayın ve üzerine biberleri gezdirin. Dilimlenmiş domatesi yaydıktan sonra kızarttığınız balığı ve zeytini ilave edin. En üste rendelenmiş parmesan veya kaşar peyniri serpin. Sebze veya balık suyu ile biberleri sotelediğiniz yağı gezdirin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu üzerinden alın ve sıcak fırında tekrar 5 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.