Buğday Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 17 Ocak 2017, 00:00 Güncelleme 17 Ocak 2017, 13:15
Buğday Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday
500 gram yoğurt,
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta,
1 çorba kaşığı un
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı nane

Buğday Çorbası Yapılışı
Buğdayı ayıklayıp, yıkayın ve 6 su bardağı suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ayrı bir kapta yoğurdu çırpın. Yumurta ve unu ekleyip, özleşene kadar çırpmaya devam edin. Üzerine biraz su ekleyin. Yoğurdu, tenceredeki buğdayın üzerine kesilmemesi için karıştırarak ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını eritip içine kırmızıbiber ve naneyi ekleyin. 1-2 dakika kavurun. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirin. Tuzunu ayarlayıp sıcak servis yapın.