Barbunya Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 15 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 15 Aralık 2016, 14:43
Barbunya Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 su bardağı barbunya
Yeteri kadar su
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kesmeşeker
2 dal taze soğan
tuz
karabiber

Barbunya Çorbası Yapılışı

1 Barbunyayı bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra ocağın altını kapatın ve üzerine 1 su bardağı soğuk su katıp, kapağını örtün (bu işlem barbunyanın gazını giderecektir). 2 Suyunu süzüp, üzerine yeniden 5 su bardağı soğuk su koyun. İri doğranmış soğan, salça, tereyağı, kesmeşeker, tuz ve karabiber katıp haşlayın. Haşlanmış barbunyalardan 2 çorba kaşığını kenara alın ve kalanını suyuyla birlikte blenderden geçirin. 3 Yeniden tencereye alın. Eğer koyu ise arzunuza göre sıcak su katarak açın ve bir-iki taşım kaynatın. Daha sonra çorbayı kaselere paylaştırıp, üzerine ince kıyılmış taze soğan ve ayırdığınız barbunyayı koyup servis yapın.