Şehriyeli ve Kırmızı Biber Soslu Kereviz Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 23 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 23 Kasım 2016, 10:36
Şehriyeli ve Kırmızı Biber Soslu Kereviz Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
5 su bardağı soğuk su
3 adet kereviz
3-4 çorba kaşığı tel şehriye, tuz

Üzeri için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş kıyılmış sarmısak
1 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı sirke
2-3 dal kereviz yaprağı, tuz

Şehriyeli ve Kırmızı Biber Soslu Kereviz Çorbası Yapılışı

Tereyağını eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Suyu ekleyip kaynamaya başlayınca üzerine rendelenmiş kerevizleri ilave edin. Kerevizler yumuşayınca şehriyeyi ve tuzunu ekleyin. 10 dakika daha pişirip ocaktan alın. Üzeri için, zeytinyağını kızdırıp sarımsakları ve küp doğranmış kırmızı biberi 1-2 dakika sote edin. Sirke ve tuzu ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Çorbayı servis tabaklarına alıp üzerine biberli sosu ilave edin. Kıyılmış kereviz yaprakları ile süsleyerek servis yapın.