Bilik Çorbası Tarifi

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 31 Ağustos 2015, 10:48
Bilik Çorbası Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
2 adet soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
150 gram kıyma
1 demet pancarın yaprağı
8 diş sarmısak
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı un
Yarım limonun suyu
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
7-8 su bardağı su
Tuz, karabiber


Bilik Çorbası Yapılışı

Küp doğradığınız soğanları çorba tenceresine aldıktan sonra sıvıyağı ve kıymayı ilave edin. Kıyma bıraktığı suyu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Daha sonra ince kıydığınız sarmısak ve pancar yapraklarını tenceredeki kıymaya ekleyin. Pancar sapları bıraktığı suyunu çekene dek soteleyin. Suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynadığında haşlanmış nohudu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Derin bir kasede unu, limon suyunu ve biraz suyu boza kıvamına gelene kadar çırpın. Kaynayan çorbaya boza kıvamındaki karışımı azar azar ve karıştırarak yedirin. Tuzu,karabiberi, fesleğeni serpiştirin ve 2-3 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.