Yuvalak Tarifi

Giriş Tarihi 30 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 30 Haziran 2015, 16:45
Yuvalak Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
500 gram yağsız kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 çay bardağı haşlanmış pirinç
1 adet yumurta,
2 adet domates
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 diş dövülmüş sarmısak
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı su,
tuz,
karabiber

Üzerine:
Nane

Yuvalak Yapılışı

Kıymayı derin bir kaba alın. İçine bulgur, pirinç, yumurta, tuz ve karabiber katıp, yoğurun. Harçtan fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayıp, misket köfteler hazırlayın. Kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesi bir tencereye alıp, suyunu çekene kadar pişirin. Zeytinyağı, tereyağı ve sarmısağı ekleyin. Tereyağı eriyince nohut ve suyu katın. Su kaynayınca hazırladığınız misket köfteleri ilave edin ve kısık ateşte köfteler yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kıyılmış nane serpin ve sıcak olarak servis yapın.