Tarhana Çorbası

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Temmuz 2012 Güncelleme 13 Haziran 2016, 16:03

İÇİNDEKİLER

Malzemeler:
4 kaşık toz tarhana
1 kaşık tereyağı
1 kaşık salça
Kekik
Kuru nane
Karabiber
Tuz

Yapılışı:
Tarhanayı 4 su bardağı soğuk su ile ıslatıp bir kenarda bekletin. Kıymayı biraz tuzla birlikte tereyağında hafif kavurun.
Salça ve baharatını katıp, kokusu çıkana kadar 1-2 dakika kavurun. Tarhanalı suya katın. Tadına tuzuna bakın. Devamlı karıştırarak kaynatın. Ateşi iyice kısın.

Kapağını hafif aralık bırakarak 5-6 dakika daha pişmeye bırakın. Çorba, koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz, sulu olursa 1 çorba kaşığı tarhanayı 1 çay bardağı kadar soğuk suda eritip süratle karıştırarak çorbaya ekleyin 1-2 taşım kaynattıktan sonra servis yapın.