Karamelli Mısır Patlakları Tarifi

Mısır patlaklarının karamelle uyumu

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 25 Aralık 2012, 16:45

İÇİNDEKİLER

Malzemeler


1 çay bardağı cin mısırı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı su
2 çorba kaşığı renkli pasta şekeri
2-3 dal nane
Karamelli Mısır Patlakları Yapılışı


İÇİNE zeytinyağı koyduğunuz büyük bir tencereyi ocağa oturtun. 2-3 adet mısır tanesini tencereye atın. Mısırlar patlayınca tüm mısırı tencereye ilave edin. Arada bir tencereyi sallayarak mısırları patlatın. Ayrı bir tencereye tozşeker ve suyu koyun. Orta ateşte tozşeker köpürünceye kadar pişirip karamel hazırlayın. Ocaktan alın ve iki dakika karıştırarak soğutun. Karameli ve pasta şekerini mısırların üzerine döküp karıştırın. Arzunuza göre kaplara alıp soğutun. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.