Humus Falafel Tarifi

Fas mutfaklarından eksik olmayan tat,humus falafel

Giriş Tarihi 25 Temmuz 2012, 00:00 Güncelleme 25 Aralık 2012, 16:43

İÇİNDEKİLER

Malzemeler


Humus için:
1 su bardağı nohut
3 diş sarmısak
1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
1 adet limonun suyu
Falafel için:
Yarım kg haşlanmış nohut
1 adet yumurta
Yarımşar su bardağı un ve su
1 çorba kaşığı tahin
1 çay kaşığı kişniş
4-5 dal kıyılmış maydanoz
1'er çay kaşığı kimyon ve pulbiber, tuz, karabiber
2 diş sarmısak
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Humus Falafel Yapılışı
Humusu hazırlamak için, nohudu bir gece tuzlu sıcak suda dinlendirin. Ertesi gün temiz suda yıkayıp süzün. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve pişmeye bırakın. Nohut, sarmısak, tuz, karabiber ve zeytinyağını blenderden geçirin. Tahini yavaş yavaş püre haline gelen harca yedirin. Limon suyunu ilave edip kaşıkla karıştırın. Falafeli hazırlamak için, tüm malzemeyi blenderden geçirin. 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda elinizle küçük toplar yapıp, kızgın sıvıyağda kızartın. Humusla birlikte servis yapın.