Kıskançlıktan kıvranıyorum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ekim 2011 Güncelleme 30 Ekim 2011, 01:52
Kıskançlıktan kıvranıyorum

İÇİNDEKİLER

45 yaşında, bir kadınım. Kendimden 15 yaş küçük bir eşim var. Ama benim bir de ilk evliliğimden olan 19 yaşında dünya güzeli bir kızım var!
Yurtdışında okuyor. O yanımıza geldiği zaman ben gergin oluyorum. Açıkcası eşimi kızımla fazla bir araya getirmek istemiyorum. Yani belki biraz da kıskanıyorum! Bu hislerimden çok utanıyorum. Eşimle ortak bir kızımız da var. Mutlu ailemiz bozulsun istemiyorum ama bu duygular içimi kemiriyor. Kızım sanki bir şeyler hissediyor. Bana karşı biraz daha soğuk, korkuyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Acaba kocam benden genç diye mi bunları düşünüyorum? Rumuz: Üzgün


CEVAP
Eşini kıskanman çok doğal ama kızından kıskanman gerçekten çok acı! Ben bu düşüncelerini bir anneye hiç yakıştıramadım doğrusu. Kızın zaten gurbette. Yani yanına geldiğinde özlem gidereceğine boş kurgularla kendini yıpratıp, boşa zaman geçiriyorsun.
Gerçekten yazık! Kızına da lütfen bunu hissettirmemeye çalış. Onu üzme. Mutlu giden evliliğine illa bir sıkıntı arıyor olabilirsin ama bu düşünce gerçekten yanlış!

BANYODA KÜPE BULDUM
Ablacığım, 6 aylık hamileyim, ama çok kötü günler yaşıyorum. Eşim beni bu durumdayken bile aldatıyor. Bir keresinde duşun içinde bir kadın küpesi buldum.
Üstelik duvardaki evlilik resimlerimizi kaldırmış. Yerine koymayı da unutmuş.
Yıkıldım! Şimdi beni affet deyip duruyor.
Onu affedersem yine aldatır mı? (Gülin)


CEVAP
Umarım bu hatasını tekrarlamaz. En azından bu korkuyla bir süre uslu durur! Sen şimdi her şeyden önce, kendinin ve bebeğinin sağlını düşün. Ne yazık ki, hayatın içinde her şey var! Yanlış yapan yine kendine yapar! Onu affet de diyemem, affetme de! Zaten duygusal bir dönemden de geçiyorsun. Temennim, her şeyin gönlünce olması!

İHANETİMİ ANLATMALIYIM
Merhabalar! Ben 38 yaşında bir kadınım. Kocamla birlikte bir mağaza işletiyoruz. Gece gündüz onu görmekten çok bunaldım. Elimde olmadan ona yanlış yaptım. Şimdi deli gibi pişmanım. Allahtan onun haberi olmadan bitirdim yasak ilişkimi. Ama bu gereksiz maceram yüzünden psikolojim çok bozuldu. Kocama bunu anlatmalıyım diyorum sonra vazgeçiyorum. Ama sanki anlatınca arınacağım ve rahatlayacağım. Ne olur söyleyin, ne yapmalıyım? Rumuz: İhanet

CEVAP
Yanlışından dönmene çok sevindim. İçinde bulunduğun bu ruh hali çok normal. Sonuçta vicdanının sesi yaptığın yanlışın öcünü alıyor!
İtiraf etmek istiyorsan kötü sonuçlarını da düşünmelisin! Çünkü bu iş kolay değil. Umarım her şey istediğin gibi yolunda ilerler. Bol şans...