Acaba zarar gördüm mü?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2011 Güncelleme 02 Ekim 2011, 00:00
Acaba zarar gördüm mü?

İÇİNDEKİLER

* Erkek arkadaşımla bir çok defa sürtünmemiz oldu ama tam bir cinsel birleşme yaşamadım. Şimdi çok korkuyorum. Acaba kızlık zarıma bir zarar verdi mi bu yakınlaşmalar?

CEVAP
Eğer tam bir birleşme olmadıysa ve sadece sürtünmeyle boşalma olduysa kızlık zarı zarar görmemiştir. Ama bundan ne kadar emin olabilirsin bilemiyorum.

SOLA DOĞRU EĞİK
* 22 yaşındayım ve sorun penisimle ilgili. Organımda sola doğru eğiklik var. Hem de oldukça fazla bir eğrilik bu. Beni çok rahatsız ediyor. Doktora gitmeyi denedim ama randevu alamıyorum. Ne yapabilirim? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim...

CEVAP
Penis eğriliği bu yaşlarda cinsel organın gelişimindeki uyumsuzluktan kaynaklanır. Sertleşince oluşan eğrilik ciddi seviyede ise ameliyat ile düzeltilir. Bunun için de mutlaka üroloji doktorunun görmesi gerekir.
CİNSELLİKTEN SOĞUDUM
* Yaşım 38. Yirmi yıllık evliyim. Son aylarda belirgin şekilde cinsellikten soğudum. Eşimin isteklerine cevap veremez hale geldim. Acaba menopoza mı girdim? AYLA K.

CEVAP
İsteksizlik sadece menopozdan kaynaklanmaz. Yaşınız henüz o döneme girmediğinizi gösteriyor. Fizyolojik sorunlardan çok ruhsal durumuz, bezginlik ve heyecan eksikliği olabilir. Belki de kendinize biraz zaman ayırıp cinsel yaşamınızı renklendirecek çözüm yolları bulmalısınız. Örneğin hoşunuza gidecek parfümler, daha seksi ve iç gıcıklayıcı kıyafetler yatağınızı renklendirebilir. Eşiniz de biraz çaba harcayıp sizi hazırlarsa sorun kalmaz diye umuyorum.

HER GECEMİZ İŞKENCE GİBİ
* Evleneli 8 ay oldu. Eşimle birbirimizi çok seviyoruz. Ancak her gecemiz çileli, sevişmelerimiz neredeyse işkence gibi geçiyor. Yatağa girdiğimiz andan itibaren eşim terliyor. Bir seferinde sevişirken midesi çok bulandı. Sonuna doğru da ağlamaya başladı. Derdimizi kimselere açamıyoruz. MURAT T.

CEVAP

Bu durum sadece eşinizin değil, sizin de sorununuz aslında. Beraber çözmelisiniz. Belirtiler eşinizinde vajinismus olduğunu gösteriyor. İşin iyi tarafı, yüzde 100 tedavisi mümkün olan bir hastalık bu. Uzman bir terapist bulduğunuzda yatakta mutluluğu da yakalarsınız.