Hamile kalırım diye korkuyorum

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2011 Güncelleme 01 Ekim 2011, 00:00
Hamile kalırım diye korkuyorum

İÇİNDEKİLER

1 ay önce erkek arkadaşımla tersten bir ilişki yaşadım. İçime de boşalma oldu. Etrafımdan bu tür ilişkilerde de gebelik olabilir diye şeyler duydum, bu ne kadar doğru acaba? Çok endişeliyim?

CEVAP
Tamamen yanlış şeyler duymuşun, böyle bir ihtimal bile yok ama ters ilişkinin değişik cinsel yolla bulaşan hastalıklara sebep olduğunu unutma.

AKINTI GELİYOR
Eşimle cinsel ilişkilerimde benim meme uçlarımdan akıntı geliyor. Bu bir hastalığın belirtisi mi acaba, hiç doğum yapmadım?

CEVAP
Kadın doğum doktoruna gitmeden önce meme ultrasonu ve hormon tetkiki yaptırman gerekir. Meme dokusu içinde kistin olabilir.

TATLIYA DAYANAMIYOR
Selamlar. Annemin açlık kan şekeri 81 çıktı. Annesinde de şeker hastalığı varmış. Ara sıra baş dönmesi oluyor. Şimdi tatlı şeyler yemek istemiyor. Hastanede şeker yüklemesi yapıldı. Sonuç yine 80 civarı çıktı. Bu değerlere göre ne yapmalıyız?

CEVAP
Açlık kan şekerinin 81 gelmesi ve yükleme testinin de bu seviyede olması tamamen normal sınırlarda. Elbette tatlıyı çok tüketmesin, bir kaç saat arlıklarla az az yemek yiyebilir. Ama en önemli şey uzun süre aç kalmaması gereklidir.

YANLIŞLIKLA OLDU
Ben kız arkadaşımla geçen akşam sürtünme yoluyla birlikte oldum. Vajinasını yıkarken elindeki meni vajinasına bulaştı. Şimdi ikimiz de korkuyoruz. Acaba hamile kalma riski var mı?

CEVAP
Öyle yıkamayla meninin bulaşmasıyla hamile kalınmaz. Ama tamamen emin olmanın yolu adetlerini takip etmesi ve herhangi bir düzensizliği olursa da gebelik testi yaptırması gerekir.

DAYANILMAZ BİR AĞRI
Doktor bey, merhaba. Adetlerimi takiben vajinadan beyaz renkli peynirimsi bir madde geliyor. Bu şikayetim 10 gün boyunca devam ediyor. Ayrıca tam bu dönemde cinsel ilişki sırasında da dayanılmaz bir yanma oluyor. İlginiz için teşekkür ederim.

CEVAP
Vajinal mantar enfeksiyonu geçiriyor olabilirsiniz.Aslında bu enfeksiyon bünyenin zayıfladığı her dönemde baş gösterebiliyor, eğer antibiyotik gibi ilaçlar da alıyorsanız daha da artırır mantarı.
Hemen bir kadın doğum uzmanına gidin.