Sperm sayısı sınırda

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ocak 2011 Güncelleme 05 Ocak 2011, 00:00
Sperm sayısı sınırda

İÇİNDEKİLER

Merhaba hocam. Ben 2 yıllık evliyim ve bir türlü çocuğumuz olmuyor. Eşimle doktora gittik ve eşimde kist çıktı. Doğum kontrol hapları verdiler. Ama ben bıraktırdım Şimdi kullanmıyoruz.
Hocam test yaptırdım. Sperm sayısı sınırda. İleri hareketlilik yüzde 27. Çocuğumun olma ihtimali var mı?

CEVAP
MAŞALLAH doktor gibisiniz, eşinize ilaçları kestirmişsiniz. Bu ne hız değerli okurum... Keşke spermleriniz de o kadar hızlı olabilseydi, hiç sorun kalmayacaktı! Geçmiş olsun diyelim. İleri hareketli sperm oranı düşük çıkmış. Bu durumda varikosel olup olmadığına muayene edip bakmamız gerekir. Eğer varikosel varsa da küçük bir operasyon yapılması gerekir.

KISIRLIK BELİRTİSİ Mİ?
15 YAŞINDA bir gencim. Sol yumurtamda elimle hissedilebilen bir damar topluluğu var. Acaba bu bir kısırlık belirtisi midir?
CEVAP
GENÇ okurum, bırak şunu elinden artık. Tuttuğun şey tabii ki 'damar topluluğu...' 'Ömer topluluğu' olacak değil ya!.. Henüz cinselliğinin başındasın. Kısırlık psikozuna girmeni yadırgadım doğrusu. Anlattığın şikâyetlere göre, varikosel olabilir. Sol testisinde küçülmeye neden olabilir.

YATAĞI ISLATIYOR
Çocuğum 5 yaşında. Hala geceleri yatağını ıslatıyor. Ayrıca büyük tuvaletini de bazen altına yapıyor. Doktora da götürdüm. Ama sorun hala devam ediyor.
CEVAP
BU hikaye, çocukta utanma duygusunun tuvalet kültüründen daha fazla geliştiğini gösteriyor. Keşke biraz da tuvalet eğitimi verebilseydiniz. Zamanla belki bu da olur... 5 yaşını doldurmuş çocuklarda alt ıslatmayı tedavi ediyoruz. Yani bir süre daha bekleyin ve halen alt ıslatma sorunu devam ederse o zaman üroloji uzmanına başvurun.

SERTLEŞME SORUNUM VAR
Doktor bey, son günlerde iş yerimde stres yaşıyorum. Bu durum yatağa da yansıyor, sertleşemiyorum. KAPTAN
CEVAP
SEVGİLİ okurum, size ne desem boş... Sertleşmeme sorunu yaşamamak için 'sıkıntı ve stresten uzak durun' diyeceğim, ama bunu siz de biliyorsunuz zaten. Alkol ve sigaradan uzak durun.

ORGAZM OLAMIYORUM
Sayın Hocam, 15 yıllık evli bir kadınım. Ancak son zamanlarda orgazm olamıyorum. Eşim de ben de bunun nedenini anlayamıyoruz... YASEMİN
CEVAP
Cinselliğe yön veren beynimizdir. Küçük bir tartışma, gururumuzun incinmesi, üzücü bir söz bile cinsel performansınızı etkiler. Böyle bir durumda ilişkiye girseniz bile ya orgazm olamazsınız. Yatağa girmeden önce barışın.