Cinler kansere sebep olur mu?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ocak 2011 Güncelleme 03 Ocak 2011, 02:00
Cinler kansere sebep olur mu?

İÇİNDEKİLER

Cinlerin insanlara, insanların da cinlere tesir ettikleri kabul edilmektedir. Bu nedenle cinlerin tesirinden korunmak için İlmü'l Azaim ismiyle ayrı bir dal ortaya çıkmıştır.
Günümüzde İlmü'l Azaim'le uğraşanlara cinci hoca veya şimdi medyum deniliyor. Aralarında El Pezdevi gibi isimlerin de bulunduğu bazı ehli sünnet alimleri, cinlerin vesvese suretiyle insanlar üzerinde etkili olabileceğini savunmakta. Bazı alimler ise şeytan ve cinler arasında paralellik kurarak, cinlerin de insan bedeninde kanın dolaştığı gibi dolaşabileceği, dolayısıyla onları sarılı hale getirebileceği üzerinde durmaktadır.
Pek çok İslam alimi ise cinlerin insanlar üzerinde hiçbir etki yapamayacaklarını, cinlerin tesirine karşılık Allah'a sığınmanın ve Kuran'dan ayetler okumanın yeterli olacağını tavsiye etmişlerdir.

CİNLER İNSANIN BEYNİNE MÜDAHALE EDEBİLİRLER Mİ?
Cin yüzde yüz şudur diyemiyorsak da, her halükarda cinlerin latif, görülmeyen, tesir ve nüfuz kabiliyetine sahip varlıklar olduğu açıktır. En basit misaliyle, röntgen şuaları insan bedeninde rahatlıkla yol alabiliyor ve belli ışın çeşitleri maddeyi eritip yapısını değiştirebiliyorsa, bu ışınlardan daha latif olan cinler neden insan bedenine nüfuz edemesin ki!
Cinlerin, insanın fizyolojik yapısına tesir edip, zarara yol açabileceği, damarlara ve beynin merkezi noktalarına müdahale edebileceği, başta şeytan olmak üzere, bütün cin taifesinin insanlara yaklaşarak maddi manevi tahribata yol açmalarının mümkün olduğu belirtiliyor. Bu yüzden şeytan ve cinlerin doğrudan doğruya kanser ve sara gibi maddi hastalıklara bile neden olabileceklerini kabul etmek, makul bir yol olsa gerek. Kimbilir belki de cinler, beyinde bir kısım guddelerin (engramların) normal çalışmasına, fonksiyonlarını icra etmelerini mani olmaktadırlar.
Yine habis ruhlar, insan aklını bozma ve sinir sistemine tesir edip cinnete yol açmada da tesirli olabilirler. Gerçi, hekimler şizofreninin bütün çeşitlerini maddeye vermekte, bazılarını da ırsi görmektedirler ama cinlerin damarlara girip kişinin muvazenesini bozmaları, sinir sistemini harap ederek, zaman zaman dengeli bazen de çılgınlığa yol açmaları da mümkündür.
Yanlış anlaşılmasın; ne sara ne de şizofreni mutlaka cinlerin eseridir demek istemiyorum; fakat gördüğüm bazı şahsi tecrübeler neticesinde, "olması mümkündür" diyorum. Çünkü bu hastalıklar, çok defa dualı bir ağzın ciddi bir okumasıyla geçmektedir.
Günümüzde cinlerden yararlanmak isteyen pek çok insan bulunuyor.
Cinler yapıları gereği, insanlar gibi zaman ve mekanla sınırlı olmadıkları için, insanlardan daha fazla bilgi sahibi olabiliyor. Mümin olmayan cinlerin çok kolay yalan söyleyebildikleri, insanları yalan yanlış bilgilerle kandırdıklarına da dikkat çekiliyor.

DİLEKLERİ YAPABİLİR Mİ?
Masallarda insanların dileklerini yerine getiren cinler ya da peri kızları, insan hayal gücünün yabana atılmayacak kadar güçlü olduğunun bir göstergesi sayılmalıdır. Pek çok İslam alimi, farklı bir mahiyet ve yapıya sahip oldukları halde, cinlerle insanların ilişki içerisine girebilecekleri düşüncesindedirler. Mesela şu açıklamaya dikkat edelim: "Bazı insanların ruhları cinlerle temasa müsaittir. Çabuk trans haline geçebilir, bizim boyutlarımızın dışına çıkabilir ve onların dilleri ve haberleşmeleriyle mayalanabilirler. Bu bir fıtrat meselesidir. Ancak bundan bir insani üstünlük manası da çıkarılmamalıdır. Görülmeyen bu kuvvetlerin tabi oldukları prensipler vardır. Dolayısıyla insan, her arzu ettiği yerde bunlara iş yaptırtamaz.
Zira onlar, Allah'ın (CC) tayin ettiği buudun dışında iş yapamazlar.

KAYBOLAN ŞEYLERİ BİLEBİLİRLER Mİ?
İnsanlar arasında, kaybolan eşyalarını bulmaları için medyumlara, cinci hocalara başvuranların sayısı az değil. Cinlerin gaybı bilme konusunda, insanlardan farklı olmadıkları konusunda İslam alimleri ittifak etmektedir.
Cinlerin gaybı bilemeyecekleri, ancak yapılan itibariyle pek çok bilgiye vakıf olabilecekleri kabul edilmektedir.
Bu görüşe göre cinler yapıları gereği, mevcut olan, ancak insanların kolay ulaşamayacakları konulardan haberdar olabilecekleri gibi, insanlardan farklı bir zaman içinde ve insanlardan daha uzun yaşadıkları için pek çok şeyi bilebilirler.

EHİL OLMAYAN KİŞİLERİ OYUNCAĞA ÇEVİRİRLER;
Kişi, mazhar olduğu bir kısım esma ve kelimeleri sırlı kilitleri kullanarak cinlerle temasa geçebilir ama cinler kendilerine verilmeyen imkanı kullanamazlar. Bu itibarla her insan, cinlerden istifade edemez. Eden de onları her arzu ettiğinde kullanamaz. Usul, prensip ve rehber olmazsa, ciddi hata ve yanlışlıklar yaparak paçayı cinlere kaptırma ihtimali de vardır. Bu tür şeylere merak edenlerin çok dikkatli olması gerekir. Bu işlerle meşgul olanların gözleri mana alemine açık değilse ve kendileri ayaklarını basacakları yeri göremiyorlarsa, o zaman ha bire bu tür habis ruhların saldırısına uğrar, onların hakimiyeti altına girer ve onların oyuncakları olurlar.