Cin musallat olursa...

Başınıza musallat olan cinden kurtulmanın tek çaresi Allah'a sığınmaktır. Dua edip Kur'an okumaktır. Ayet'el Kürsi'yi okuyun, cin çekip gitsin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2010 Güncelleme 02 Ekim 2010, 00:00
Cin musallat olursa...

İÇİNDEKİLER

Kimsenin içine cin giremeyeceği gibi onun çıkarılması da söz konusu olamaz. Ancak çeşitli nedenlerle moral yönden zayıf düşüp cin etkisine kişilerin varlığı da bir gerçektir. İşte bu yüzden, o etkiyi kırmak için yüzyıllardır bir çare arayışı sürer gider.
Kendisine 'cinci' denilen bir takım şarlatanların sözüne kanıp binbir eziyet çekenleri gazetelerde herkes okumuştur.
Hatta 'cin çıkaracağım' diye döve döve adam öldüren zır delilere bile rastlanmıştır.
Siz siz olun, bu tür akıldışı, mantık dışı, hiçbir inanca sığmayan yöntemlere kulak asmayın.
Bu sıkıntıların tek bir çaresi varsa, o da, insanı da cini de yaratan Allah'a sığınmaktır. Dua edip Kur'an okumaktır.
İşte Cemalettin İpekbayrak'ın sorularımıza verdiği cevaplar:

CİNİN RAHATSIZ ETTİĞİNİ HİSSEDİNCE NE YAPMALI? BİR TEDBİR VAR MI?
Çok kısa zamanda ürktüysek Ayet'el Kürsi'yi okuyun, bitti. Şeytanı dahi fersah fersah uzaklaştırır bu ayet. Çok güçlü bir varlıkla karşılaşınca hemen Ayet'el Kürsi'yi okuyun, sizi rahatsız etmeyi bırakana kadar okumaya devam edin. Cenab-ı Allah, kendini Ayet'el Kürsi ile tarif ediyor.

CİNİ UZAKLAŞTIRMAK İÇİN MUSKA VAR MI?
En büyük muska insanın kendi okuduğu duadır. Ama unutulur ise sürekli yanımızda safran bitkisiyle yazılan Felak ve Nas Sureleri'nin ve Ayet'el Kürsi'nin olduğu bir muska taşınabilir. Gül suyuna batırırsak daha etkili olur.

CİN BİR YAKINIMIZA MUSALLAT OLMUŞSA NE YAPMALIYIZ?
Eğer ki bir yakınımıza, sevdiğimiz bir insana cinin musallat olduğunu düşünüyorsak, o kişiye Bakara Suresi'nin 'Âmenerresûlü' diye başlayan son iki ayetini okuduğumuz bir bardak su içirilmelidir. Eğer içmeyi reddediyorsa o zaman bu su üzerine serpilir.


EŞİKTEN VE UZUN SÜRE AYNADAN UZAK DURUN
Eskiden yeni gelin lohusalık döneminde kırmızı bir tülbentle 40 gün örtülürdü. Çünkü kadınların bu zamanına 'albastı dönemi' derler. Bedenin en çökük olduğu dönemdir. Cinlerin birçoğunun aynalarda olduğu bilinir. Kişi ile yüz yüze olduğunu, kendini fark ettiğini düşünür cin. Yani anneler bu dönem ayna karşısına geçirilmezdi. Ayrıca kapı eşiğinde de durulmaması gerektiği eskiden beri söylenenlerden biridir. Orada cinlerin daha çoğunlukta olduğu bilinir.

YAŞANMIŞ HİKâYELER
KUZENİMİ BAĞLAYIP KUR'AN OKUDULAR
Geçtiğimiz yıl amcamın oğlunun başına ancak filmlerde olabilecek bir olay geldi. Çocuk 17 yaşındaydı o zaman, ufak yaşlarından beri çok hareketli bir erkekti. Ancak geçen yıl ne olduysa bir anda duruldu, bizlerle kötü sözcükleriyle konuşmaya başladı.

Bunun bir ergenlik sorunu olduğunu düşündük ancak zaman geçtikçe daha da kötü oluyordu. Artık odasından hiç çıkmak istemiyor, karanlıkta oturuyor ve kendi kendine konuşuyordu. Kapıyı dinlediğimizde sadece fısıldaşmalar duyuyorduk, sanki 2 kişi konuşuyordu. Odaya girdiğimizde yalnız olduğunu görüyorduk. Yengem ve Kur'an kursuna gittiği yerdeki hoca ile konuştu bunu. O da bunun bir cinin neden olduğunu söyledi. Bir akşam amcam gidip hocayı eve getirdi. Çünkü artık kuzenim çok hırçınlaşmaya başladı.

Hoca onu bir koltuğa oturtturdu ama duramıyordu bir türlü sonunda onu bağladık. Hoca ona Kur'an-ı Kerim'den sureler ve dualar okudu. Daha sonra uykuya daldı. Şimdi eskisi kadar olmasa da yeniden hareketli ve normal bir çocuk oldu. Kur'an hayatını kurtardı.