Turgut Özal'ı Gladyo öldürdü

'Kanlı 1 Mayıs olayları Ergenekon örgütünün aksiyonudur' diyen Özal, ağabeyinin ölümünü de değerlendirdi

Giriş Tarihi 17 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 13 Ekim 2010, 10:30
Turgut Özal’ı Gladyo öldürdü

İÇİNDEKİLER

Taksim meydanı 32 yıl sonra 1 Mayıs kutlamalarına ev sahipliği yapacak. 37 kişinin hayatını kaybettiği 1977 olaylarından yaklaşık üç ay sonra İçişleri Bakanı olan Korkut Özal, "Gladyo'yu biliyordum. Ama Ergenekon'un somut bir kuruluş olduğunu düşünmemiştim. Oysa Türkiye'de Ergenekon diye bir kuruluş var. Çok eskilere gidiyor" dedi. "Gladyo bir yerde TSK ile işbirliği yaptı. 12 Eylül darbesinin oluşumu bu şekilde gerçekleşebildi" diyen Özal, meydanların kutlamalara kapanmasına neden olan kanlı 1 Mayıs için, "1 Mayıs katliamında her şey bir Ergenekon aksiyonu olduğuna işaret ediyor" dedi. Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın abisi Korkut Özal, siyasi tarihe "kanlı 1 Mayıs" olarak geçen 1 Mayıs 1977 günüyle ilgili TAKVİM'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. "1 Mayıs katliamı Türkiye'nin siyasi yapısını bozmak için yapıldı. Kendi istikametlerine yönlendirmek istiyorlardı" diyen Özal'ın açıklamaları şöyle:

70'Lİ YILLARIN ORTAMI:
Normal olarak Ekim'de yapılması gereken 1977 seçimleri 6 ay öncesine alındı. 1974'de Kıbrıs'a başarılı askeri bir çıkartma yapılmasının siyasi avantajını tamamen kendine mal eden Bülent Ecevit, o hızla seçime gidip tek başına iktidar olmaya yöneldi. Bu amaçla Başbakanlıktan istifa ederek Necmettin Erbakan'la kurdukları hükümeti sona erdirdi. Hemen seçim için kapı açtı. Onun manevrasını başarısız kılmak ve seçime gitmemek için çok zor olmasına rağmen 1975 yılının başında Süleyman Demirel Başbakanlığı'nda birinci MC hükümeti kuruldu. İki senenin üzerinde devam eden bu hükümet Amerika'dan gelen istek üzerine erken seçim kararı ile sona erdi. Bu seçimde alınacak sonuç Ecevit için yaşamsal önem taşıyor bu da ortamı olağanüstü geriyordu.

GÖZLER SADECE SEÇİMDEYDİ:
Seçime gidildiği için İçişleri Bakanı tarafsız bir kimse yapılmıştı. Dolayısıyla hükümetin olayların nereye tırmandırılacağını görebilme imkânı yoktu. Böylesine bir facianın olabileceği kimsenin aklına gelemezdi.

TSK İLE İŞBİRLİĞİ:
Gladyo bir yerde TSK ile işbirliği yaptı. 12 Eylül darbesinin oluşumu bu şekilde gerçekleşebildi. Asıl önemli örgütün Ergenekon olduğu bugün her yönü ile ortaya çıkmıştır. Gladyo ise gerektiğinde ve ihtiyaç olduğunda, Ergenekon'un hizmetinde görev yapmıştır. Bugün yaşananlar, 1 Mayıs'ın bir Ergenekon aksiyonu olduğuna işaret etmektedir.

YABANCI İSTİHBARATI TEMİZLEDİM:
Bakanlığım sırasında mafya ve her türlü yabancı gücün etkinliğinin ortadan kaldırılması amacıyla İstanbul Emniyet Teşkilatı'nda bütün kadroları değiştirdim. Her türlü yolsuzluğun ve mafyanın üzerine bütün şiddeti ile gittim. MOSSAD, CİA, İçişleri'ne kadar sızmıştı. Benim bu hareketimden fevkalade rahatsız olan siyasal mafyalar, 13 AP milletvekilini Ecevit'e transfer ederek bizim hükümetimizi düşürdü.

'BÜTÜN ŞÜPHELER ERGENEKON'DA'
Ben olaylardan takriben 3 ay sonra İçişleri Bakanı oldum. O zaman bunların dış istihbarat örgütlerince ayarlanmış Gladyo benzeri güçler olduğu düşünülüyordu. Ancak son yıllarda Ergenekon örgütünün etkinliği ve gözü karalığı ortaya çıktıkça kuşkuların buraya toplandığını söyleyebilirim. Rahmetli Özal'ın ölümünde de rol aldıkları kanısı yaygındır.