TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 24 Temmuz 2016

Taraftar endişeli

Hem fiili hem de hukuki olarak "olağanüstü" bir dönem yaşanıyor. Cuntacılar hayatın her alanını mahvederken futbol da bundan nasibini aldı ve alıyor. Bugünlere baktığımızda eleştiri için insaflı olmak gerekiyor elbette ama sorun sadece bombalar ve sonrası yaşanan darbe girişimi değil. Sezonun daha ilk haftalarında yani neredeyse bir yıl önce stoper sorunu olduğu çıkmıştı. Ara transferde getirilenlerin de çare olmadığı düşünülürse yaklaşık 7 aydır ortada bir stoper sorunu var. Lig biteli de 2 ay oldu. Durum şu: Beşiktaş, Avrupa'dan Güney Amerika'ya kadar sayamadığım sayıda stopere talip oldu. Yani bir planı veya düşündüğü isimler yokmuş. O zaman izleme ekiplerine ne gerek var?

ARAS KİM, TÖRE KİM?
Talip oluyor ama pahalı geldi denerek vaz geçiliyor. Bugün bir emlakçıya gittiğinizde size ilk sorusu "ne kadar verebilirsiniz" olur. Boğaziçi'ndeki yalıya talip olup sonra da pahalı demek saçma bir şey. Beş aşağı beş yukarı, belli kalitedeki futbolcuların fiyatı belli. Bu anlamsız hamlelerden sonra başarısız olununca da cevap belli: Acelemiz yok! Sayın Başkan ve yöneticiler: Bu akşam pazarı değil, geç saatte gidince kalan meyve ve sebzeyi geri taşımak yerine çok ucuza almak bu piyasada geçerli değil. Üstelik en iyi olanlar seçiliyor ve size fiyatı değil ama kalitesi düşen oyuncular kalıyor. Okuyucuya doğrusunu söylemek görevimiz. Gökhan Töre, Şenol Güneş'le anlaşamadığı için, üstelik de akla mantığa aykırı, Beşiktaş'ı zarara sokarak gitti. Olabilir ve gideceği de aylar öncesinden belliydi. Kimse kusura bakmasın ama Aras kim, Gökhan Töre kim? Aras, Beşiktaş'ın oyuncusu değil. Yerine bakılan kimse de olmamış.

GİTMEK İSTEDİKLERİ BELLİ
Mario Gomez'in kalmak istemediğini herkes biliyordu. Euro 2016 öncesi de ondan imzalamadı. Daha iyi fiyat arıyordu, son gelişmeler üzerine daha iyi fiyat bulamasa bile can güvenliği diyerek kaçtı. Gomez'in nazından, niyazından kaçmak istediğini kimse anlamadı mı? Sosa geçen seneden beri gitmek istiyor. Haklı mı değil, ama gerçek bu. Ya 4-5 milyon Euro'yla birlikte Sosa'yı yakacaksınız ya da zarardan kar edeceksiniz. Tercih sizin... Gökhan Gönül dışında herkes pahalı geliyor nedense. Üstelik Gökhan Gönül'e verilen para takımın hep o söylenen ama çoğu kez saçma olan takım içi dengeler bu kez gerçekten bozuldu. Sağ bekin, sol bekten 2-3 kat para alıyorsa o sol bek kaçar. Köybaşı'nın gitmesi kötü mü oldu, hayır ama gidiş nedeni çok rahatsızlık verici.

BU GÖRÜNTÜ YAKIŞMIYOR
Beşiktaş'ta Gomez'in alınmasından sonra transferde yapılan bütün hamleler yanlış, adeta basireti bağlandı takımın. Bu takıma bir santrafor, en az bir kanat oyuncusu, sol bek ve stoper lazım. Kaleci meselesini yazmaktan bıktım artık. Ne olduğunu da herkes görüyor. Geç yapılan transferlerin uyum ve form durumu nedeniyle haftalar boyunca verim alınamadığını defalarca gördük. Taraftar endişe içinde, taraftar mutsuz. Yeni stadyuma ve şampiyona bu görüntü yakışmıyor. Gökhan Gönül önce atağı kesecek, sonra bindirme yapacak ve ortalayacak, ortaladığı topa koşup kafa vurup gol atmayacaksa bu takıma acil transferler gerekiyor.