Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 23 Eylül 2017

Yazık günah!

Yapması son derece kolay ve zevkli şey nedir diye sorsam, cevabı verirken düşünürsünüz ama bazı Suriyeli aileler hiç düşünmeden çocuk yapabiliyor. Nitekim o aile 16 çocuk sahibi. 5 yaşında olanı da sokaklarda bir başına su satıyor, sonra da ölüsü bulunuyor! Selda hanım aklımın almadığı, bu çağda hala doğum kontrolü denen şeyden bihaber olmaları! Tamam, Türk hükümeti aç açıkta bırakmıyor ama her çocuğun peşine de korumacı takamaz ki? Suriye'de elbette bir gün savaş bitecek, karınlarını doyuramadığımız onca evladın yaşam savaşı hiç bitmeyecek bence.
Rumuz; SAY

S.U. CEVAP; Keşke tüm çocukları mükemmel şartlarda eğitebilip, her birine iş bulabilsek de, bir o kadar daha doğursak! Hepimiz biliyoruz, evlat bir aile ve ülke için en büyük güvencedir. Ama bu şartlarda daha çok tehlike arzediyorlar. En zoru da adam Suriyeli, o kadar görmüş o kadar biliyor. Şimdi gel de anlat, 5 yaşındaki çocuk asla sokağa salınmaz! Velhasıl zor işler bunlar...

YENİ BİR TÜR!
Selda hanım dün ele aldığınız konuda 'kendinden 30 yaş büyük adamla evlenecek kıza' arka çıkmışsınız ve 'zavallı' diyorsunuz. Benim kocam 23 yaşındaki kız yüzünden yuvasını dağıttı. Bunlar sizin zamanınızın kızları değil, zenginlere yamanmaya çalışan uyanıklar ordusu.
Korumayın şunları. Rumuz; Beyhan

S.U. CEVAP; 'Salaklığın' ve 'uyanıklığın' yaşı da olmaz, cinsiyeti de biliyorum. Ama ben 'ya aralarında vazgeçilmez bir aşk varsa' diye düşünmüştüm. Belki de haklısınız, eskinin siyah-beyaz romanlarına takılıp kalmış olabilirim.