Tarihi 5 Şubat 2018

Yeni adres

Taksim'deki Inter Continental'in giriş katında bulunan People, İstanbul ile Bodrum'da yeme-içme ve eğlence sektörüne çok özel mekanlar kazandıran Jüpiter Grup'un son günlerde en sevdiğim mekanlarından biri… Lezzetli yemekle canlı müziği bir araya getiren People; kapıdan salona, salondan mutfağa kadar tüm personeliyle çok iddialı. Müşteri profiliyle de eğlence sektöründe bu sezonun en iyi mekanı olan People'ın zengin bir mönüsü var. 'Taze Enginarlı Kuşkonmaz Salata'dan 'Karidesli Kabak Mücver'e, 'İtalyan Yabani Mantarlı Risotto'dan 'Gerdanlı Pide'ye, 'Dinlendirilmiş Antrikot'tan 'Izgara İskenderun Karidesi'ne, 'Cevizli Tel Kadayıf'tan 'Kestaneli Sufle'ye kadar uzanan, farklı mutfaklardan özel lezzetlerin 'People' yorumlarını tattığınız an ne demek istediğimi anlayacaksınız. Kısaca People; konumu, dekorasyonu ve yemekleri kadar canlı müziğiyle de görülmeye değer.
People'da haftanın her günü Nükhet Duru, Cenk Eren, Mehmet Erdem, Deniz Seki, Selen Servi ve Barbaros özel repertuvarlarıyla İstanbullular'ı eğlendiriyor. Mekanda en az iki hafta rezervasyonlar dolu. İşini iyi yapan, personelini iyi seçen, yemeklerin lezzeti için çaba harcayan her mekan ünlülerin yeni adresi olur. People da bunu başardı…

***
USLANMAZ GÜZEL
Bundan aylar önce o zaman sarışın; şimdi esmer olan sosyetik bir kadının cep telefonuyla çekilmiş çıplak fotoğrafları sosyal medyada flört ettiği erkek arkadaşının sevgilisi tarafından elden ele dolaşıyordu. O dönem her davette H&M kıyafetleriyle boy gösteren sosyetik güzel, bu fotoğraflardan sonra ortalarda görünmemeye başlamıştı. Gizemli güzel karşımıza uzun bir aradan sonra esmer haliyle çıkmış. Eskisi kadar çok ortalarda görünmüyormuş. Görünmeme nedeni de arkadaş çevresinin kendisinden uzak durmasıymış.
Kendisi ile ilgili yine o kadar çok söylentiler var ki... Malum kişi; başına gelen bunca olay sonrasında uslanmamış, durulmamış. Gözüne kestirdiklerine sosyal medyayı üzerinden yürüyormuş; hem de yetinmeyi bilmeden...
Bana bunu o güzelle aynı mekanda bulunan arkadaşlarım anlattı. Bir mekana flört ettiği adamla giden sosyetik güzel, aynı mekanda eğlenen bir grup arkadaş içinden birini gözüne kestiriyormuş.
Grupta tanıdığı birinin sosyal medya hesabına girip tanımadığı birini ekliyor ve yazışmaya başlıyormuş. Hem de yanında flört ettiği erkek arkadaşı varken...
Sosyetik güzelin kim olduğu önemli değil.
Zaten yazışmaları o gece yakalanmış ve elden ele dolaşmış. Bu yüzden gizemli güzelimiz şu sıralar çok tedirginmiş!
Eskinin sarışını, şimdinin esmeri sosyetik güzelin başına gelecekler var sanırım. Yine rezil olacak ama bu sefer toparlayabilir mi biliyorum.

***
TİYATRO ZAMANI
Deniz Çakır ve Derya Alabora; hayatını evinden uzakta, kendi isteğine göre yaşayan abla ile hayallerini gerçekleştiremeyen kız kardeşin geçmişleriyle hesaplaşmasını aktaracak bir tiyatro oyunu için bir araya geldi.
Oyunun adı ise 'Beyaz'. Fransız yazar Emmanuelle Marie'nin yazdığı, Özen Yula'nın yönettiği oyun için aylardır prova yapan Çakır ve Alabora'nın ilk temsilleri 7 Şubat'ta İstanbul Mecidiyeköy Artı Sahne'de. Ezop Sahne'nin prodüksiyonu olan Beyaz'ın biletleri satışa çıktığı andan itibaren yoğun ilgi gördü. İkili, bence bu oyunla adlarından söz ettirecek.

***
BOMBA ALBÜM
Beklediğim bir albüm vardı. "Ha çıktı, ha çıkıyor. Çıkışı ertelendi" derken o albüm sonunda piyasada… Türk Sanat Müziği'nin yaşayan efsane sesi Muazzez Abacı'nın yorumladığı 'Sezen'imin Şarkıları' albümünden bahsediyorum.
Muazzez Abacı, Sezen Aksu'ya ait 10 adet eseri yorumladı. Albümde Sezen Aksu ve 3 sürpriz isimle de düet yaptı.
Albümde yer alan şarkılar ise şöyle:
Perişanım Şimdi, Sarı Odalar, Geri Dön, Tutuklu, Gidiyorum, İkinci Bahar, Her Şeyi Yak, Seni Kimler Aldı, Yazık Şu Geçen Zamana, Hata… Sanırım uzun süre bu albümün bağımlısı olacağım. Albümün prodüktörü Murat Yıldırım; nam-ı diğer Moko… Yıldırım'ı çok güzel bir proje kapsamında Muzazzez Abacı ile efsane şarkıları buluşturduğu için can-ı gönülden alkışlıyorum.