Tarihi 30 Ocak 2018

Bu öfke ne diye?

Mevlana'nın şu sözü hayat mottomu oluşturuyor: "Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine, sevmek ve sevilmek için çareler arayın." Her zaman söylüyorum; sevdiklerimi çok erken yaşımda kaybettim, hayatın güzelliklerini onlarla doyasıya yaşayamadım, gönlümce kahkahalar atamadım, gezemedim, tozamadım, gönlümün istediği gibi yaşayamadım.
Ve öğrendim ki ölüm var!
Şan da, şöhret de, para da, pul da hepsi burada kalıyor. Unutuluyorsun ölünce... Geride kalanlar arada hatırlıyor, sonra tekrar rutin hayatlarına dönüyor.
Bu dünyadan ne şöhretler geldi geçti.
Peki hangisi, ne kadar aklınıza geliyor?
Hayatta ne olursa olsun ölümün olduğunu unutmayarak hırslarımıza yenilmeyip nefretten uzak durmalıyız.
Artık şöhretler dünyasının kin ve nefretinden onları takip edenler de sıkıldı.
İnandırıcılığı da gün geçtikçe azalıyor…
***
SİZ DE ARTIK HERKES GİBİSİNİZ
Ben şok! Daha geçen hafta Murat Dalkılıç ve Merve Boluğur için şöyle yazmıştım: "Takipleşmeyi bırakın; eskiye ait hiçbir fotoğraf karesini bile hesaplarından silmemişler. Her zaman geçmişte yaşanılana saygı duymak gerektiğini savunuyorum. Yaşanan iyi ya da kötü günlerin hatırına kalabilir diye düşünüyorum. O yüzden böyle alışılmışın dışında bir şey görünce de mutlu oldum." Peki şimdi ne mi oldu? Her ikisi de birbirini takibi bıraktı. Bir de üstüne birlikte çekilen tüm fotoğraflarını sildi.
Oysa her ikisini ne medeni bulmuştum…
***
AŞKIN KURALI!
Murat Dalkılıç ve Merve Boluğur'un yaşadığının bir benzerini de bir süre önce Sıla ve Ahmet Kural yaşadı. Her ikisini de çok sever ve başarılı bulurum.
Aşkları ve fotoğrafları olay yaratan ikilinin ayrılık haberi magazin gündemine bomba gibi düştü. Ardından Sıla'nın, sosyal medya hesabından Kural'ın fotoğraflarını silmesi ve oyuncuyu takipten çıkarması çok konuşuldu.
Konu aşk olunca… Kalpte kopan fırtına, insana çok şey yaptırıyor; bir kez daha anladım.
Ahmet Kural'ın çok kıskanç olduğunu duydum. Eski kız arkadaşlarıyla da kıskançlık yüzünden ayrılmış. Bu kıskançlık mevzusu doğru olabilir. Her seven adam ya da kadın sevdiğini kıskanır. Ama kıskançlığın boyutu önemli.
Bu ilişki için magazin kulislerinde konuşulan iddia, şu sıralar herkesin dilinde. Ahmet Kural'ın Okan Can Yantır'la baş başa yemeğe çıkan Sıla'yı arayıp sert bir şekilde uyardığı iddia edildi. Şarkıcı Sıla ise Ahmet Kural'ın kendisini sürekli kısıtlamasından rahatsız olduğu için bir anlık öfkeyle oyuncunun fotoğraflarını silip takipten çıkarınca iş büyüdü diye konuşuluyor.
Bence bu bir şehir efsanesi. İki insan arasında ne yaşandı bilmemiz mümkün değil. Ama biz en çok Sıla üzerinden konuşuyoruz. Çünkü Sıla ilk defa belki de dikkatimizi bu denli çeken magazinsel bir aşkı Ahmet Kural'la yaşadı.
Umarım bu ayrılığı unutturacak şahane bir aşk yaşarlar.
***
KALBİ GİBİ SESİ DE GÜZEL
Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde veterinerlik yapan Yakup Kalyoncu'yu arkadaşlarımın paylaşımlarından gördüm.
Kalyoncu, daha sonra benim de takip alanıma girdi.
Genç veteriner Kalyoncu'nun hayvanlara özel ilgisi var. Zaten bu ilgiden dolayı veterinerlik okumuş. Kimsesiz, terk edilmiş, yaralı hayvanlar onun özel ilgi alanı. İşi dışında da vaktinin çoğunu onlar için harcıyor.
Yakup Kalyoncu'nun kalbi kadar sesi de inanılmaz güzel. Şarkı söylüyor… Güzel de şarkı söylüyor.
Şöhret olmak, kendini ortalara atmak gibi bir derdi de yok. Tek derdi yardıma ve tedaviye muhtaç sahipsiz hayvanların bakımları için gelir sağlamak. Şarkıcılıktan kazandığını onlar için harcıyor.
Denk gelirseniz, bu kalbi güzel adamı mutlaka takip edin…
Belki elinizden bir şey gelir. Siz de onun kalbini koyduğu yolda Kalyoncu'ya destek olursunuz.