Tarihi 31 Aralık 2017

2018 listesi

Yeni yılın yarattığı güzel his, her şeyin tertemiz sayfada yeniden başlayacak olması umudu... Elbette, hayatın gerçekleri var. Ama 'umut' insanı harekete geçirir. O yüzden de yeni yılda alınacak kararlarla yapılmak istenenler sıralanır. Diğer yandan da "Gerçekçi olun ve hayal kırıklığına uğramayın" denir.
Varın siz yine yeni bir sayfa açmak için harekete geçin. Yeni yıl, size yeni umutlarla yeni başlangıçlar olarak gelsin.
2017, biraz tuhaf geçti… "2017'ye ait neler anlatırsın?" deseniz saatlerce anlatacak şey bulurum. Hatta bilgisayarın tuşlarına yazı için vururken bile 2017'ye dair her şey film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor. Artık sıra 2018'in… 2018'de bir önceki yıl en çok yapmak istediğiniz ve ertelediğiniz şeyleri sıralayın. İşte size en basitinden bir liste:
Kendinize ve sevdiklerinize daha çok zaman ayırın.
Bir sevgili edinin… (Sosyalleşmenin neredeyse Tinder'da parmağı sağa sola kaydırma boyutuna geldiği şu günlerde neden insan insana bir ilişki yöntemi olmasın? Tinder'a girecekseniz girin; ama hobi olarak ya da kafanıza göre takılın.)
Sosyal hayatınıza özen gösterin. Hayatın koşuşturmasında neyi kaybediyorsanız, yeni yılda onu yakalamayı hedefleyin. Hatta bu, bir fırsat olsun. Hayatınızın devamında da alışkanlık haline getirin.
Sigarayı bırakmak. (İsterseniz neden olmasın?)
İçkiyi bırakmak. (Zaten yaşlandınız, belki de giderayak karaciğerinizi elinize almanın alemi yok.)
Önemli olan neyi ne kadar istediğinizin farkında olmak. Gerisi kolay...
Spora başlamak. (Parasını verdiğiniz spor salonuna bir iki kere gidip bırakmasanız iyi edersiniz. Tabii para vermeden spora başlamak ve koşmak bedava...)
Sevdiğiniz işi bulmak... (Belki bu yıl "Yemişim böyle işi!" diyerek işinizden ayrılacaksınız. Eğer böyle olursa keyfinizi hiç kaçırmayın. Sevdiğiniz işi bulmaya çalışın. Bir süre bulamazsanız, belki de o gelip sizi bulur.)
Düzenli beslenmeye niyet etmek. (Artık kokoreç, midye dolma, beyti, pide ve kebap çeşitlerinden uzaklaşıp daha az et tüketmeye başlayabilirsiniz. Ama düzensiz hayatınızda bu ne kadar kolay olacak?)
Piyangodan büyük ikramiyeyi vurmak. (Yeni yıldan bunu diliyorsanız, hiç uğraşmayın. Şimdiden gidin bir kazı-kazan alın ve şans oyunlarından gelecek hayal kırıklığına alışın.)
Düzenli yaşamaya niyet etmek. (Baştan söyleyeyim; o iş çok yaş. Ama bir şekilde kendinizi ikna ederseniz düzene girebiliyorsunuz.)
Bir hobi sahibi olmak. (Bu yazıyı okuyorsanız ve hâlâ hobiniz yoksa bir düşünün.)
İnternete daha az zaman ayırmak. Twitter ve Facebook, sizi mutsuz etmekten başka bir işe yaramıyorsa bu, çok faydalı bir fikir olabilir. Güne internetle başlamamak bile akıl sağlığınıza olumlu yansıyacaktır.
Bir yerlere seyahat etmek.
(Cebinize uygun bir yerler mutlaka vardır. Önemli olan harekete geçmek.)
Daha özgür olmak. (Belki 2018'de özgürleşeceksiniz. Bunu belki çalışarak belki de sadece daha öyle olmak istediğiniz için yapacaksınız. Kim bilir?)
"Söz uçar yazı kalır" derler. O yüzden şimdi elinize kağıdı kalemi alıp içinizden gelenleri sayfalara dökün.
Bu bir başlangıç noktası… O sayfalar, sizin yeni yıla açılan kapınız olsun.
Şimdiden mutlu yıllar...