Tarihi 10 Aralık 2017

Kerimcan’a durmak yok

Kerimcan Durmaz, sosyal medyanın yarattığı ve hayatımıza giren bir isim… Kerimcan'ın sosyal medyadaki paylaşımları kısa sürede dikkat çekti ve ardından kitleleri sürükledi. O kadar çok kitle edindi ki bunu hemen paraya çevirmeyi bildi. Gece kulüplerinde DJ'lik yapmaya başladı. Onun sahne aldığı mekanlardaki kalabalığa pek çok kez şahit oldum.
Asıl işi DJ'lik olan ve yıllardır bu işten para kazanan onca isim Kerimcan Durmaz için neler yazdı neler çizdi, bir bilseniz... Bu işin bir şov olduğunu unutup onunla yarışa girdiler. Şovu iyi yapan kazanır. Neyi, nasıl yaptığın da yıllar sonra anlaşılır.
Kerimcan Durmaz'da insanları çeken tek bir gerçek vardı… O da samimiyet.
Yani onda sahte olan bir şey yoktu… Ondaki samimiyet karşı tarafa da geçti.
Kerimcan, şu sıralar Bostancı Gösteri Merkezi'ndeki şovuna hazırlanıyor. Evet, yanlış duymadınız. Kerimcan, İstanbul Bostancı Gösteri Merkezi'nde büyük bir şova imza atacak. Onun için büyük bir sahne kuruluyor. Kerimcan, DJ setup'ının başına geçip sevdiği şarkıları çalacak, dans edecek. Şovunda sürprizleri de olacak.
O meşhur isimleri sahnesinde ağırlayan Bostancı Gösteri Merkezi'nde konser vermek için bilet satamayan, gösteriş için mekanı sadece davetli olarak gelenlerle dolduran onca isim var.
Kerimcan'ın şovu için satılan bilet sayısı 3 bini geçti. Hayranları oturmak yerine şov boyunca ayakta olacağı için bu sayı 6 bini bulur diye tahmin ediyorum.
O, artık kendisine başka bir kulvar açıyor… Bence ileride şehir şehir gezip turne bile yapacak. Kerimcan'ın kendi adına çıkardığı ruj markası da böyle ilgi görmüştü.
Sonuçta başarıyı alkışlamak gerek… Alkışlamayı öğrenirsek Allah da bize daha çok verir.

***
​EĞLENCE TAVSİYESİ
İstanbul gece hayatında yine canlı müzik akımı başladı… Artık genç ve yeni yetenekler sahne alıyor. Yeni yeni ve çok güzel şarkı söyleyen birbirinden yakışıklı adamlar ve birbirinden güzel kadınlar var sahnede… Bu akımı, geçen yıl Anıl Durmuş başlatmıştı. Şimdi ise yeni isimlerle devam ediyor. Ben de elimden geldiğince dinlemeye, sahnelerini takip etmeye çalışıyorum.
Bebek Parkı'nın tam karşısında Cats var. Her gün canlı müzik yapıyorlar.
Perşembe akşamları Gurur Kaan sahne alıyor. Kaan'ın 90'lardan günümüze öyle bir repertuvarı var ki herkes çok eğleniyor. Adam yakışıklı, genç kızların da gözdesi... Herkes kendini Gurur Kaan'a gösterme çabasında.
Nişantaşı'nın Abdi'si ise bu yıl, çok sevdiğim ve yaptığı her işe hayran olduğum Gökçen Paprika ile yola devam ediyor. Paprika, üstlendiği işlerde farkını gösterdiğini Abdi'de de belli etti.
Gökçen Paprika, bir gün bana "Bizde bir çocuk çıkıyor. Onu mutlaka dinlemen lazım" dedi. Gökçen'in bahsettiği isim Anıl Can… Kendisi Ebru Gündeş'in de vokalisti. Adını duymuştum; ama sahnesini bilmiyordum. Gökçen Paprika deyince gittim. Gerçekten dediği gibi varmış. Gece dışarı çıktığımda hemen uykum gelirdi ama adamın sahnesinde her şarkıya eşlik ettim. Anıl Can'ı dinlemeye arkadaşlarımla gitmiştim.
Onlar, ertesi hafta yine gittiler.
Nişantaşı'nda da müzikseverleri Hande Ünsal karşılıyor. Hande Ünsal'ın sahnesi için tek bir olumsuz şey bile söylenmez; çünkü o, efsanedir.
Hande, bu işin sırrını çözmüş. E, ne de olsa anneanneden, anneden gelen bir geçmişe sahip.

***
KOLAY TEMİZLİK
Akıllı telefonların çıkmasıyla artık her işimi uygulamalarla halleder oldum.
Şimdi de 'Temiz' ile tanıştım. 'Temiz', 'AppStore'da 2017'nin En İyileri' arasına da seçildi.
'Temiz' gömlek, pantolon, ceket, kot pantolon, elbise, yorgan ve battaniye gibi aklınıza ne geliyorsa her şeyi temizliyor. 'Temiz'i spor ayakkabılarımı temizleyip bakımını yapmasıyla keşfettim. Yolladığım eski spor ayakkabılarım geri geldiğinde ilk günkü gibiydi. Bu uygulamanın fiyatları çok uygun. App uygulamasına giriyorsunuz, temizletmek istediğiniz eşyayı gelip alıyorlar ve nereye istiyorsanız oraya teslim ediyorlar.