Tarihi 14 Şubat 2016

Sevgililer Günü

14 Şubat Sevgililer Günü'nüz kutlu olsun… Ben de buradan hayatımda olan ve daha önce hayatıma renk katmış tüm sevgililerime selam ederim… Yazımı yazarken şöyle bir araştırdım nereden nasıl çıkmış bu Sevgililer Günü diye… Ve karşıma çıkan aynen şöyle. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bir gün olan Sevgililer Günü, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü"
Valentine's Day
olarak bilinir..
Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir.
Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmekteymiş... Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.
Yani bana göre şu anki durumu Sevgililer Günü'nün sadece ticari… Ama bunu bile bile hayatımızda işte. Hele sevgiliniz varsa ve kutlamayın günümüzde olacakları düşünemiyorum bile…

***
Özel seçenekler
Sevgililer Günü geldi çattı; ama siz nereye gideceğinize, ona ne alacağınıza henüz karar veremediniz. Sevgililer Günü dedik… Ticari dedik… Yapmazsan neler olur dedik… İşte bu özel günde sevgilinizle gidebileceğiniz şık mekanlar ve ona alabileceğiniz orijinal hediyeler için benden size tavsiyeler. Aşk Şarkıları dinlemek isterseniz size tavsiyem Sahne İstanbul'da Hakan Altun sahne alıyor. Bence sevgiliniz, eşinizle gidilecek ve müzik ziyafeti çekilecek en iyi mekan ve sanatçı. Ruhunuz aşka ve şarkıya doyacaktır… Beyoğlu'nun vazgeçilmez mekanı Chanta'da son günlerin en popüler ismi Simge sahne alacak. Birbirinden güzel şarkılarını söylerken Chanta'nın ekibinin hazırladığı şovlar gecenize renk katacak.
En önemlisi yine sevgiliniz ya da eşinizle Chanta'ya girerken ücret ödemeyeceksiniz.
Yeniköy'ün lezzet durağı Della Luna'nın 14 Şubat Sevgililer Günü'ne özel "True Love" iki kişilik pasta tasarımlarıyla sevgilinize sürpriz yapabilirsiniz.
Sevgililer Günü'nde aşkımı ve sevgimi anlatmanın farklı bir yolunu ararken karşılaştım ben Della Luna ile. "Hediyemi alayım, mektup mu yazayım, mesaj mı çekeyim" derken karşıma alternatif çıktı.
İçi antep fıstığı dolgulu dışı ise el yapımı çikolata sos kaplı True Love pastaları bence harika fikir olacaktır… Sheraton İstanbul Ataköy Hotel, Sevgililer Günü'nde aşkınızı tazelemek için deniz manzaralı odalarda konaklama ve Cook Book Restaurant ile Asian Fusion'da masal gibi bir akşam yemeği sunuyor. Sevgililer Günü'nün büyülü atmosferini deniz manzaralı odalara taşıyan, Sheraton İstanbul Ataköy Hotel sevgililere iki farklı restoranında iki farklı alternatif sunuyor.
Ataköy demişken Ataköy Marina içinde bulunan Dodici Cafe muhteşem bir mönü hazırlamış. Ama mönü değil de sadece peynir tabağı ve içki almak isterseniz 120 TL ödüyorsunuz. Yok hayır biz Didici bonfile, içki ve tatlı isteriz derseniz de 160 TL ödüyorsunuz. Dadici'de müzikler de size Dj Timuçin Çetinkaya eşlik ediyor… Kırmızı kalpler ve mumlarla süslenmiş romantik masalar dışında alternatif bir program arayanlar ya da baş başa yenecek bir yemeğin öncesinde akşama gülümseyerek başlamak isteyenler için "Caveman Mağara Adamı" 14 Şubat Pazar günü saat 15:30'da BKM Sahnesi'nde olacak.
Sürekli ayrılıp barışıyorsanız sevgilinize üzerinde birlikte fotoğrafınızın basılı olduğu bir puzzle hediye edin. Böylece küs olduğunuzda fotoğraflarınız yırtılmaktan kurtulur.
Küstüğünüzde dağıtır, barıştığınızda tekrar birleştirir. Yine birlikte mutlu anılarınızın fotoğrafının basılı olduğu tişört, saat, takvim, film posteri, hediye edebilirsiniz.
Sevgililer Günü'nün sembolü haline gelen kırmızı gül, hala vazgeçilmez. Her çiçeğin bir anlamı, alan kişi üzerinde bir etkisi var. Çiçeklerin dilini iyi bilirseniz hem sevginizi daha iyi anlatırsınız hem de yanlış anlamaları önlemiş olursunuz.