Oktay DERELİOĞLU

OKTAY DERELİOĞLU

Tarihi 22 Eylül 2023

Bu futbolun düzelmesi gerek

GEÇTİĞİMİZ pazar gecesi Süper Lig'de Trabzonspor'a farklı yenilen Beşiktaş için Konferans Ligi'nde oynayacağı Brugge maçı karakterini ortaya koyma açısından önemli bir fırsattı. Tabii puan açısından da önemliydi. Şenol Güneş 11'de bazı değişikliğe gitmesi normaldi. Fakat Beşiktaş ilk yarıda hiç de beklendiği gibi değildi.
Brugge'ün direkten dönen topu dahil birçok pozisyonu vardı.
Buna karşın Beşiktaş hücuma çıkmakta çok zorlandı. İstediği ritmi de bulamadı. Sadece mücadele etmeye çalıştı dememiz mümkün.
Tabii gol yemeden ilk yarıyı kapatması da hiç de kötü bir senaryol değildi. 2. yarıya Beşitaş daha istekli başlasa da pozisyonlar Belçika takımından gelmeye devam eti. Mert'in müthiş kurtarışları Amartey ve Bailly'nin kritik müdahaleleri de ayakta kalmamızı sağladı.
Aboubakar top gelmediği için oyundan düştü.
Rashica ile rakip gitmeye çalışıldı. Çok kaçıran Brugge aradığı golü ancak 77'de bulabildi.
84'te oyuna giren Cenk Tosun, 88'de Brugge savunmasının hatasını usta dokunuşla cezalandırınca 1 puanı hanemize yazabildik. Kötü futbol, etkili oynayan Brugge, iyi sonuç. Ama bu futbolun düzelmesi gerek.

"Maç boyunca Brugge kaçırdı. 84'te oyuna giren Cenk Tosun'un usta dokunuşuyla 1 puan geldi. Ama bu futbolun düzelmesi gerek"