Ogün Temizkanoğlu

OGÜN TEMİZKANOĞLU

Tarihi 18 Aralık 2010

Darısı 2. yarıya

Bir tarafta ilk yarı liderliği garantilemiş ve oynadığı futbolla herkesin takdirini toplamış, olduğu yeri hak eden Trabzonspor... Diğer tarafta mütevazı, lige yeni gelmiş ama bunu hissettirmeden takım oyununu Trabzonspor'la birlikte en iyi şekilde ortaya koyan, topladığı puanlarla herkesi şaşırtan Karabükspor.
Trabzonspor
, bundan önceki haftalarda alışılagelmiş olan ilk dakikada kurduğu baskının tam tersini yapıp daha kontrollü olarak oyuna başladı. Karabükspor da kendi alanını çok iyi kapatarak Trabzon'a oyun alanı bırakmadı.
Tabii ki gözlerimiz cezalı futbolcuları aramadı desek büyük bir hata olur. Özellikle sağ kanatta Serkan Balcı'nın yokluğu son haftaların flaş ismi Burak Yılmaz'ı da çok olumsuz etkiledi. Aslına bakarsak Emenike'nin oyundan çıkması Trabzonspor'u çok rahatlattı. Şenol Güneş'in ikinci yarı Yattara'yı oyuna alması Trabzonspor' un sağ kanadını hareketlendirdi.
Oyunun kontrolü tamamen Bordo-Mavili takıma geçti.
Fakat beklenen gol bir türlü gelmek bilmedi. Yakaladığı pozisyonları da cömertçe harcayan Trabzonsporlu futbolcular Karabükspor' un cesaretlenmesine ve pozisyon bulmasına da yardımcı oldu. Bu arada inanılmaz kurtarışlar yapan Tomic'i de kutlamak gerekir. Ne var ki Bordo-Mavili futbolcuların yapamadığını Karabükspor' lu futbolcular yaptı ve kalede devleşen Tomic'i avladı.
Ardından Engin Baytar ve Burak Yılmaz skoru ilan etti.
Devre arasına liderlik keyfiyle ve derin bir soluk alarak giden Trabzonsporlu futbolcular umarım aynı istek, arzu ve hırsla sezon sonuna kadar mücadele eder.
Önemli olan kaçırdığın pozisyonlar değil maç sonuna kadar galibiyeti kovalalamaktır ve ona inanmaktır. Dün gece olduğu gibi.