MÜGE ANLI

MÜGE ANLI

Tarihi 21 Nisan 2010

Abim dövüyor eşim seyrediyordu!

Fatma Durnalı, 12 Nisan'da Mersin'deki lise arkadaşına gideceğini söyleyerek 2,5 yaşındaki kızıyla evden ayrıldı. O akşam eve dönmedi. Ertesi sabah abisi Gökhan'ın öfkeli tepkisiyle karşılanınca yalınayak evden kaçtı ve mahalledeki kahvehaneye sığındı. Abi Gökhan Bey de arkasından fırladı ama bulamadı Fatma'yı… 24 yaşındaki kadından o günden sonra haber alınamadı.
Annesi Zehra Hanım, babası Mehmet Bey ve eşi Abdullah Durnalı, programıma katılarak Fatma'ya ulaşmaya çalıştılar.
Anne, önce yaşananları saklamaya çalıştı.
Ancak rejiye gelen bilgiler, Fatma'nın ağabeyinden sık sık dayak yediği yönündeydi. Gökhan Bey de canlı yayına bağlanarak kardeşini dövdüğünü itiraf etti.
Ardından da "Çok pişmanım. Yeter ki gelsin, bir daha elimi kaldırmayacağım" dedi.

'Boşanacağım'
İlk gün sesi çıkmadı Fatma'nın… Ancak ertesi gün, bulunduğu yerle ilgili çember daralınca, dayanamayarak canlı yayına katıldı. Genç kadın yaşadıklarını şöyle anlattı: "Ağabeyim beni sürekli dövüyor. İki ay önce onun yüzünden yoğun bakımda yattım. Lise mezunuyum, dershaneye gidiyordum. Yaşıtlarım arasında en rahat yaşayan bendim. Ancak ağabeyimin baskısı yüzünden Abdullah'la evlenmek zorunda kaldım. Boşanmak istiyorum. Abdullah'ı sevmiyorum, çocuğum için katlanıyordum. Ancak bundan sonra onunla da yaşamak istemiyorum. Keşke bana evde işkence yapılmasaydı da ben de böyle bir insanla evlenmek zorunda kalmasaydım. Beni kimseye karşı korumuyor. Hiçbir şeye sesini çıkarmıyor.
Bıktım artık. Abim dövüyor o seyrediyor.
Nerede olduğumu söylemeyeceğim. Boşanıp, kendime yeni bir hayat kuracağım."

'Seni seviyorum, evimize dön'
Fatma'nın bu açıklamaları eşi Abdullah'ı adeta yıktı. "Fatma, seni çok seviyorum. Ne olur evimize dön" dese de Fatma kararından vazgeçmeyeceğini söyledi. Yayına bağlanan Gökhan Bey ise "Kardeşimden özür diliyorum. Bir daha asla dayak ve baskı olmayacak. Çok pişmanım" diyerek af diledi.
Fatma'nın ardından yayını arayan ve elektronik posta gönderen çok sayıda genç kadın benzer yaşanmışlıklarını paylaştı bizlerle...
Maalesef bazı erkeklere göre birkaç tokat dayaktan sayılmıyor. Kadının "Dayak yedim" diyebilmesi için ancak hastanelik filan olması gerekiyor. Haklıyı haksızı aramak değil niyetim ama şiddetten kaçak genç kızlarımızın nereye sığındıkları ayrı bir problem… Fatma evine bir gün geri döneceğini söyledi, ne zaman, ne durumda bilinmez… Şimdi yıllardır abisinin şiddetinden kızlarını koruyamayan anne baba pişmanlık gözyaşı döküyor, döküyor da, son pişmanlık her zaman fayda etmiyor.