Kenan Yoluak

KENAN YOLUAK

Tarihi 12 Şubat 2011

Güven ve itimat ile müşteri memnuniyeti

Mesleğimizin en güzel yanlarından biri de her zaman yeni yüzler görmek ve bu yüzlere yeni model ve renkleri uygulayabilmektir. Çünkü yeni müşteriler geldiklerinde istedikleri gibi saçlara sahip olamadıklarında, yeni model kesim ve boya uygulamalarını görmek ister. Her çeşit fikir ve teklife açık olabilirler. Ve bu önerileri bizden beklerler. Tabii sadece bizim meslekte değil, hangi işi yaparsanız yapın, müşteri sadakatini sağlamak her zaman ön planda olmalıdır. Dünyada herkes her yere gidebilir ama unutulmaması gereken karşılıklı güven ve sadakatin her zaman kazandıracağıdır. Hizmet sektöründen servis alan müşterilerin her zaman yapması gereken, hizmet veren kişiyle karşılıklı fikir alış verişi uygulamasıdır. Güven ve itimat olmazsa sadakatte beklenemez...

* * *
MERAK ETTİKLERİNİZ
*
Merhaba saçlarıma boya yapmak istiyorum. Fakat saçlarım ince ve çok cılız. Boya saçlarıma zarar verir mi? Aysun H.

CEVAP
Saçlarınız eğer açık renkliyse bunun yerine koyu renkler tercih ederseniz saçlarınız daha dolgun ve gür görünür. Ayrıca tavsiyem bitkisel yani doğal boya kullanarak zararı minimuma indirmelisiniz.

* Stresten saçlarım hem dökülüyor hem de beyazlıyor. Tavsiyeniz nedir? Nisa İ.

CEVAP
Evet insanın kendisine yapacağı en büyük kötülük strese maruz kalmak. Çünkü stres hem dökülmeyi hem de beyazlaştırmayı çoğaltan faktörlerin başında gelir. O yüzden elinizden geldiğince stresten uzak durmaya çalışın.

* Selam saç diplerimde bu aralar acayip bir şekilde deri kabuklanması ve kaşıntı var. Nasıl kurtulabilirim?Güzin E.

CEVAP
Evet her zaman söylediğim gibi bu tür sorunların başında stres gelir.
Bundan kurtulmanın en iyi yolu da salonlarımızda bulunan deriyi rahatlatan ve nemlendiren bakım ürünlerini kullanmaktır. Profesyonel yapılırsa etkisi yüzde yüz olur. Çünkü en iyi şekilde uygulanıp saça nüfuz edilmelidir.

* Selam benim sorunum sakallarımın aşırı derecede sert çıkması. Bunun için ne yapabilirim?
Cahit K.

CEVAP
Bu tür sert çıkan sakallar için traştan önce mutlaka buharla yumuşatılması gerekir. Eğer sakalınızı uzatıyorsanız yine buhara devam etmeli ve yumuşatıcı losyonlarla desteklemelisiniz.