Tarihi 5 Eylül 2009

Yardım zamanı

Geçenlerde bir motor ara yoldan önüme fırladı. Çarptım tabiî ki. Ciddi bir kazaydı. O andan aklımda kalan şey, büyük bir gürültü ve üzüntü. Hayli şok, ardından sanki bir kaza olacağını önceden bilip, hızlı konuşlanma konusunda uzmanlaşmış bir kalabalık. Gerçekten yardım etmeye çalışan onlarca kişi. Yaklaşık kırk dakika ambulans bekledikten sonra yaralıyı tedavi için hastaneye götürdüler. Kaza esnasında arabamda olan ve olayın vahameti yüzünden ağlayan yavrularımı, daha fazla etkilenmesinler diye bir arkadaşımla eve yolladım. Ben de tutanağı tutan polislerle alkol muayenesi için hastaneye geçtim. Temiz raporumu alıp karakola yollandık. Belgeler imzalandı. Fazlasıyla misafirperver ve güler yüzlü davrandılar. Çaylarını içtik. Allah yardımcıları olsun epey uğraşıyor, yoruluyorlar. Ve çok hoş da bir gerçek vardı gözüme batan. Rutin olmayan, beklenmedik kontrollerle çok kalabalık bir tatil beldesinde, kazaları resmen azaltmışlar. Hızlı, emniyet kemersiz ve alkollü araç kullanımına neredeyse dur demişler. Tebrikler ve tabiî ki de teşekkürler.
***

Aklıma vurdu anneler günü. Durup dururken değil tabiî ki. Doğum günümde alınan hediyeler çağrıştırdı bazı şeyleri. Arkadaşlarımın verdiği hediyeler elle tutulur, anlamlı ve şahsıma münhasır. Ama hane halkı paso geri dönüşüm hediyeleri almışlar. Rondo, ütü, bir dakikada kızartma yapan makine. Allah Allah, bana mı aldınız bunları siz şimdi? Size hizmetim mi yavaşladı? N'oluyor? Yani diyeceğim odur ki; anneler gününde veya annelerinizin doğum gününde, onlara hediye alın, kendinize değil. Olmaz. Tencere, tava, elektrik süpürgesi olmaz. Şiir yazın daha makbul valla. Babalara niye el blendırı almıyorsunuz. Di mi?
***

Şu mübarek günlerde, yardım ateşiyle yanan, yeri gelip etrafında muhtaç insan arayan yüzlercemiz var. Ve orucunu mazereti nedeniyle tutamayıp, kefaretini vermek için çalışan binlercemiz. İşte bunun için istediğiniz tarzda yardım yapabileceğiniz bir merkez ulaşım bilgisi: Üsküdar Çocuk Yuvalarına Yardım Derneği Tel: 0 532 210 15 40 uskudaryuvadernegi@yahoo.com ve uskudaryuvadernegi@hotmail.com Evsiz çocuklara, yuva, aş, giyim ve eğitim yardımı yapmaktan haz alacak herkese şimdiden teşekkürler.