Tarihi 24 Ekim 2023

Sıkı dostlar!

FENERBAHÇE'de seyir zevkini yaratan ve mutlak galibiyet konumunu oluşturan bir sistem var. Rakip alana bindirme hızında başka bir takım bu ligde yok. O yüzden ligde puan kaybında düşmemiş tek kale Fenerbahçe! Ve o yüzden onlara "sıkı dostlar" diyoruz.

***

Hatayspor karşısında her futbolcunun öne çıktığı dakikalar vardı. İrfan Can Kahveci bu sezon hikayesini yeniden yazıyor. Szymanski hiçbir pozisyonun arkasına gizlenmeden öne çıkan özel bir golcü. Ama benim adamım İsmail Yüksek.
Hem süpürücü hem iz sürücü.
Dzeko'nun sadece futbolcu olmadığını gösterdiği bir pozisyondan sonra "bazı golcüler sadece kral olmak için değil, insanlığa yollar döşemek için bu dünyaya gelmişlerdir" dedim.
Volkan Demirel'in ve Hatayspor'un Saracoğlu'nda çiçeklerle ve alkışlarla karşılanmasını da zarafetin resmi olarak gecenin en güzel yerine astım.

***

Galatasaray, kazanırken bile takım içindeki sorunları gizleyemiyor. Beşiktaş karşısında biraz mücadele etti, biraz pozisyona girdi, Beşiktaş'ın 10 kişi kalmasıyla biraz da rehavete girdi. Yediği golden sonra da çıkmaza da girdi ama imdadına penaltı yetişti.
Kötü futbol önden gidiyorsa, gerçekler de ardından gelir ve bir takımın başına ne gelirse "maçı oynamadan da kazanırım" duygusundan gelir.
Icardi pozisyonlarda hamle eksikliği de yaşasa da attığı iki golle "benim güneşim hiç batmaz" dedi. Oyunun kalitesi ne olursa olsun, sonuç her zaman onun ayaklarının ve beyninin hakimiyetinde.

***

İsim vermeye gerek yok, Beşiktaş'ta o formayı giymemesi gerekenler var. Ama derbinin parlak ışığı Chamberlain'in oynamadığı her dakikanın Beşiktaş için kayıp olduğunu hatırlatmakta yarar var!
Burak Yılmaz'ın teknik direktörlük refleksinin Beşiktaş'a yararlı olacağını düşünenlerdenim.
Çünkü takımda sorumluluğu üzerine alacak yürekli adamlara ihtiyaç var, geçen sezondan beri sızlanan yöneticilere değil.