Tarihi 3 Ekim 2023

Bu defa başka!

GEÇMİŞ sezonlarda takım iyi giderken "kuşkular" da beraberinde gelirdi ama bu sezon o düşünce kayıtlardan silindi. Bırakın yenilmeyi Fenerbahçe ligde puan kaybetme ihtimali en zor takım.
Takımın her yanı püfür püfür oksijen.
İmece ruhu, inanç ve sadakat diğer takımların çok ötesinde. Görünen o ki, bu takımdaki sihri anlatmak için 40 sözcük bulsak 41'inciyi arayacağız.

***

Gecenin anlamına şapka çıkarmamızı fısıldayan oyuncuların başında yine Ferdi Kadıoğlu geliyor.
Sahanın her yerinde mekik dokurken de oyunu okurken de ateşleyici rolü üstlenen oydu. Vuruş ustası Szymanski'nin sezgisi bile diğerlerinden birkaç saniye önce. Hamaratlığı da caba.
İrfan Can Kahveci geçen sezonlardan çok farklı. Durduğu yerde yaprak dökmek mi iyi, sahada kök salmak mı? Şu sıralar aradaki farkı gösteriyor.

***

Galatasaray, geçen haftalardan iyiydi ama hala soru işaretleri duruyor. Savunmada sorunların çözülmesi için Sanchez tam isabet ama Kaan Ayhan'ın yerli statüsünde oynamaktan başka bir özelliği yok.
Kerem Demirbay kaç maçtır gölgesi sahaya düşen yitik adamı oynuyor.
Icardi gücünü değil zekasını kullanıyor ama sadece beklediği topların gelmemesi de ondaki azalmanın tek gerekçesi değil. Ankaragücü karşısında parmakla gösterilen adam Zaha'ydı.

***

Beşiktaş, Konya'da futbol olarak olmasa da mücadele olarak yenildiği deplasmanlardan farklı oynadı.
Bunu bir geri dönüş olarak algılamak fazla iyimser gelebilir.
Çünkü Beşiktaş takımında ne yaptığını bilmeyen adam çok. Özellikle orta alanda!
Umutları yüklemek için önce takımda gerçekten hamallık yapacak yürekli futbolculara ihtiyaç var. Yürek yetenekten bile değerlidir.
NOT: Aboubakar'ın Konya'da ortaya çıkmasıyla, iki maçtır takım içinde kilitlenmesi arasında bağlantıyı da herkes görmüştür herhalde.